Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΑΝΙΔΙ: Τίτλοι τέλους για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας…


Τίτλους τέλους, για τον σημαντικό εκπαιδευτικό θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί επί επτά συναπτά έτη (παράρτημα Κρανιδίου), σηματοδότησε η πρόσφατη απόφαση, του καθ’ ύλιν αρμοδίου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γεράσιμου Σπάθη.

Η επίσημη αιτιολόγηση, της ματαίωσης της έναρξης των μαθημάτων του Α κύκλου σπουδών, σε περίπου δέκα παραρτήματα ανά την Ελληνική Επικράτεια,  επικεντρώνεται στην μικρή εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δυσανάλογης του οικονομικού κόστους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων.
 Ωστόσο στελέχη του ΝΕΔΙΒΙΜ,  διαβεβαιώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η επίμαχη απόφαση το κ. Σπάθη έχει προσωρινό χαρακτήρα, ενώ επισήμαναν πως ο Β΄ Κύκλος των μαθημάτων θα γίνει κανονικά, δεδομένου ότι θα ήταν απαράδεκτο να μείνουν μαθητές κυριολεκτικά στα… «κρύα του λουτρού», λίγο δηλαδή, πριν πάρουν πτυχίο….
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι, παρήγαγε σημαντικό επιμορφωτικό έργο, σε ενήλικους που δεν μπόρεσαν για οποιουσδήποτε λόγους, να ολοκληρώσουν τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου… 

Η έλλειψη ενδιαφέροντος και η χαμηλή προσέλευση μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΣΔΕ, όσον αφορά στο Κρανίδι, αλλά και σε άλλα παραρτήματα του θεσμού, οφείλεται και στην μη συστηματική δημοσιότητα και προβολή μέσω Μ.Μ.Ε, ώστε  να κατανοήσει ο εν δυνάμει ενδιαφερόμενος πολίτης, τα οφέλη μιας δεύτερης ευκαιρίας στην ίδια την ζωή….

Δεν υπάρχουν σχόλια: