Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Λαϊκή Ενότητα: Το ξεκίνημα της πολιτικής αντεπίθεσης

** Το μέτωπο των μνημονιακών κομμάτων 
«αποκτά» εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή περίπου 1500 αντιπροσώπων, και με εισήγηση του Παναγ. Λαφαζάνη, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/11/15) η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
 
Ως αργά το βράδυ του Σαββάτου είχαν μιλήσει στην Σύσκεψη δεκάδες αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, διατυπώνοντας προβληματισμούς για την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, την οργανωτική δομή, την τακτική και τη στρατηγική και κυρίως για την ανάγκη πολιτικής αντεπίθεσης της ΛΑ.Ε. Κοινή πρόταση η δυναμική παρέμβαση σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, στην κατεύθυνση μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης.
Στη Πανελλαδική Σύσκεψη χαιρετισμό απηύθυνε μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Μανώλης Γλέζος, ενώ μήνυμα έστειλε από τη Βαρκελώνη που βρίσκεται σε Συνέδριο για το Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαιρετισμό, επίσης, έστειλε στην Σύσκεψη από το Λονδίνο ο Κώστας Λαπαβίτσας. Στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε προσήλθαν, επίσης, και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του ΣΧΕΔΙΟΥ- Β, εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ και ο Γιάννης Αλμπάνης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Πραγματοποιήθηκαν παράπλευρες αίθουσες συνεδριάσεις Θεματικών ομάδων για κρίσιμους τομείς όπως εργατικής πολιτικής, δικαιωμάτων, αυτοδιοίκησης, αγροτών, ενέργειας, συνδικαλισμού, εκπαίδευσης και εξωτερικής πολιτικής.  
Η Πανελλαδική Σύσκεψη ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την έγκριση πολιτικής ανακοίνωσης και τη Σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής και Επιτροπής Θέσεων, εν όψει της ιδρυτικής Πανελλαδικής Διάσκεψης της ΛΑ.Ε, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου.  
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σήμερα, διαθέτει 250 οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η Πανελλαδική Σύσκεψη, όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της ΛΑ.Ε, «δίνει την ευκαιρία για ένα πιο ανοιχτό διάλογο μέσα με τον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό και πατριωτικό κόσμο, για τη νέα ταυτότητα της Αριστεράς στην εποχή μας και την επανίδρυση της, ως μιας δύναμης που μπορεί να ηγεμονεύσει σε ένα σχέδιο διεξόδου από τη σημερινή κρίση αλλά και την ηθική, αξιακή και πολιτιστική παρακμή που δοκιμάζει σκληρά τη χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: