Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τα χάλια μας! Αυτό το λένε ευχάριστο νέο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, που παρουσίασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, τα λουκέτα συνεχίζουν να μπαίνουν στις επιχειρήσεις του εμπορίου αλλά σε μικρότερο ρυθμό από τα προηγούμενα χρόνια.
Η ίδια έκθεση προβλέπει ότι, το 2016 η ανεργία θα παραμείνει στα ίδια ποσοστά (περίπου 26%).
Τέλος, όπως επισημαίνεται, η απασχόληση έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1997!
Και αυτά τα ονομάζουν καλά νέα!


Από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι για το 2016 προβλέπεται στασιμότητα στην απασχόλησης, ενώ για πρώτη φορά διακρίνεται σαφής ανάσχεση των λουκέτων στις επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα λουκέτα υπογραμμίζεται ότι το ποσοστό των επιχειρηματιών που πιθανολογούν ότι θα κλείσουν την επιχείρησή τους μειώνεται για πρώτη χρονιά ενώ παράλληλα σε κεντρικές αγορές της χώρας παρουσιάζεται μία στασιμότητα στο φαινόμενο των λουκέτων
Σύμφωνα με στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, που παρουσίασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, καταγράφεται αύξηση της απασχόλησης κατά 5,3%, για το 2015 (σε σχέση με το 2014).
Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 32.824 νέες θέσεις εργασίας στο εμπόριο μετά από πέντε χρόνια (2009-2014) διαρκούς μείωσης της απασχόλησης. Έτσι σήμερα στο εμπόριο απασχολούνται 657.319 άτομα που σημαίνει ότι η απασχόληση έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1997.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι για το 2016 προβλέπεται στασιμότητα στην απασχόλησης, ενώ για πρώτη φορά διακρίνεται σαφής ανάσχεση των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα λουκέτα, υπογραμμίζεται ότι, το ποσοστό των επιχειρηματιών που πιθανολογούν ότι θα κλείσουν την επιχείρησή τους μειώνεται για πρώτη χρονιά ενώ παράλληλα σε κεντρικές αγορές της χώρας παρουσιάζεται μία στασιμότητα στο φαινόμενο των λουκέτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: