Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ο «Παλαμήδειος άθλος», την Κυριακή

Με πανηγυρικό τρόπο, σε ειδική συνέντευξη τύπου, αναγγέλθηκε η διοργάνωση του «Παλαμήδειου άθλου». Ενός μοναδικού αγώνα δρόμου που έχει ως κεντρική ιδέα την ανάβαση των 999 σκαλοπατιών του Παλαμηδιού και την διαδρομή εντός του κάστρου. (Γι’ αυτό και στην αγγλική εκδοχή του τίτλου των αγώνων χρησιμοποιείται η έκφραση Castle Run).
Έτσι, μετά τον εμπλουτισμό που ζήσαμε στον 2ο Μαραθώνια (Ποδήλατο, τρίαθλο κλπ), έν όψει της διοργάνωσης του 3ου Μαραθωνίου, είχαμε μια ακόμη κίνηση εμπλουτισμού. Αξιοποιώντας μια ιδέα της Διευθύντριας Αρχαιολογίας, Άλκιστης Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανήγγειλε την διοργάνωση του "Παλαμήδειου άθλου", που εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων οι οποίες γίνονται στην επέτειο της άλωσης του Παλαμηδιού και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό. 
   
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο τεχνικός διευθυντής Ευάγγελος Παπαποστόλου τονίζοντας πως για πρώτη φορά θα γίνει αγώνας ανάβασης στο κάστρο του Παλαμηδιού στα πλαίσια των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης.
Ο "Παλαμήδειος Άθλος" είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.
Θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, με ώρα Εκκίνησης: 12:00
Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.nafpliocastlerun.gr
• Στον «Παλαμήδειο Άθλο» θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στην έξοδό τους από το κάστρο και κατά την διαδρομή ανάβασης σε πολλά σημεία.
• Κατά μήκος της διαδρομής των 10χλμ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στο 5ο χλμ.
• Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση και στον τερματισμό.
• Επιπλέον, θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στους συμμετέχοντες στον τερματισμό.

Η Οργανωτική  Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου παρουσίασε το μετάλλιο των αγώνων, την δυνατότητα των συμμετεχόντων να αποκτήσουν φωτογραφία από την συμμετοχή τους στον αγώνα και ανακοίνωσε την συνεργασία της και για τον «Παλαμήδειο Άθλο» με το ΚΤΕΛ Αργολίδας, το οποίο θα προσφέρει έκπτωση 50% για την μετακίνηση των συμμετεχόντων από και προς Ναύπλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: