Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΜΕΑ: Μια χρήσιμη Ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα οργανικά απόβλητα και την παραγωγή κομπόστ»

Η ECOSPOT P.C. (Πρώην ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝ.- ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. Ο.Ε.) ως εταίρος της Ηράκλειας Αναπτυξιακής Σύμπραξης πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα την  «Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα οργανικά απόβλητα και την παραγωγή κομπόστ», στο Δημαρχείο Νεμέας.
Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων για την ορθή διαχείριση οργανικών αποβλήτων και παραγωγής λιπάσματος κομπόστ καθώς και την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συνέργειας δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης. 


Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ηράκλειας Αναπτυξιακής Σύμπραξης, κ. Δημήτρη Ραψωματιώτη όπου καλωσόρισε τον κόσμο και παρουσίασε το πρόγραμμα καθώς και τους ομιλητές.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Νεμέας, κ.  Κωνσταντίνο Καλαντζή, οποίος και καλωσόρισε τον κόσμο από την μεριά του και αναφέρθηκε στα προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές του προγράμματος ήταν:
• «Διαλογή στην Πηγή Βιοαποδομήσιμων Αστικών Αποβλήτων με κατεύθυνση την Ανάπτυξη της Κομποστοποίησης». Εισηγητής ήταν ο κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Διαχειριστής W.E.C.  P.C., Εταιρείας Συμβούλων- Μελετών, Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
• «Η σημασία της παραγωγής κομπόστ από οργανικά απόβλητα στην γεωργική πράξη και τα οφέλη στην τοπική κοινωνία». Εισηγητής ο κ. Άρης Ηλίας, Γεωπόνος Γ.Π.Α.- Σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας και Εκπρόσωπος της ΔΗΩ.
• «Στοχευμένη συλλογή βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από εταιρείες μαζικής εστίασης». Εισηγητής ο κ. Πειρουνάκης Δημήτρης, RAP GROUP P.C. Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων, Υποψήφιος Διδάκτωρ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης.
• «Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την διαδικασία της κομποστοποίησης». Εισηγητής ο κ. Πανούσης Ανδρέας, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Εκτός του αρχικού προγράμματος της ημερίδας μίλησε ως κεντρικός ομιλητής ο κ. Χρήστος Λύτρας, Υποψήφιος Διδάκτορας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χημικός Μηχανικός Msc.

 Το θέμα το οποίο ανέπτυξε ήταν η «Αναερόβια χώνευση και κομποστοποίηση αγροβιομηχανικών αποβλήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: