Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Έγιναν οι εκλογές στην Συρία. Το Μπάαθ πρώτα κόμμα. Ο Άσαντ νικητής. Δηλώσεις της αντιπολίτευσης

Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή της Συρίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Συνέλευση του Λαού που διεξήχθησαν στις ελεύθερες περιοχές στις 13 Απριλίου. Στις εκλογές είχαν δικαίωμα συμμετοχής 8.834.994 εγγεγραμμένοι, εκ των οποίων ψήφισαν οι 5.085.444. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 57,56%.
O Επικεφαλής της επιτροπής, δικαστής Hisham al-Shaar, ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που κέρδισαν τις έδρες στη συνέλευση.
Οι υποψήφιοι οι οποίοι ήσαν στην λίστα του συνασπισμού του Μπάαθ με το Συνασπισμό Εθνικής Ενότητας εξασφάλισαν τις 200 από 250 έδρες του κοινοβουλίου.


Οι εκλογές στη Συρία και η ΣΙΩΠΗ των ΜΜE
Ήταν πραγματικό παλλαϊκό πανηγύρι οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία, με μεγάλη συμμετοχή των νέων. Ο λαός μετέτρεψε τις εκλογές σε γιορτή δημοκρατίας... Και η Ελλάδα βαφτίζει "πρόσφυγες" τους φυγόστρατους και τις συμμορίες.
Στη Συρία ψήφισαν σε ολόκληρη την επικράτεια... Ήταν τέτοια η συμμετοχή του λαού της Συρίας στις εκλογές, που η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να... μην κλείσουν στις 7 μ.μ. τα εκλογικά κέντρα, αλλά δόθηκε παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα...

Eξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο ο πρόεδρος της Συρίας al-Assad δήλωσε ότι ο Συριακός λαός διεξάγει έναν πόλεμο εδώ και 5 χρόνια που κόστισε τη ζωή σε πολλούς αθώους και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της υποδομής αλλά αυτός ο πόλεμος τόνισε απέτυχε να πραγματοποιήσει τον αντικειμενικό του σκοπό να καταστρέψει την ουσιαστική δομή της Συρίας δηλ. την κοινωνική της δομή και την εθνική της ταυτότητα.

Ούρλιαζαν, σαν λυσσασμένες ύαινες, οι δυνάμεις του πλανητικού φασισμού και τα ιερατεία της προπαγάνδας τους (ΜΜΕ) εναντίον του «αντιδημοκρατικού» και «δικτατορικού» καθεστώτος της Συρίας…Και απαιτούσαν εκλογές!!!
Χθες έγιναν οι εκλογές και άκρα του τάφου σιωπή… Οι ύενες της δημοσιογραφίας ξέχασαν τα ουρλιαχτά τους. Όχι μόνο δεν ανάδειξαν τις εκλογές αλλά έθαψαν κυριολεκτικά τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στη Συρία… Τόσο τα ξετσίπωτα συστημικά ΜΜΕ όσο, βαβαίως, και η «αριστερή» ΕΡΤ!!!
Στη Γενεύη ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των σαλαφιστών της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία,
Mohammed Alloush ,δήλωσε ότι ,«το καθεστώς Άσαντ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την πολιτική μετάβαση».
Πολιτικός στόχος, της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ, είναι ο σχηματισμός εντός 4 μηνών μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρεις εξουσίες χωρίς τον Άσαντ ως Πρόεδρο της Συρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: