Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ: Το μονοπάτι των Ηρακλειδών θα κατασκευασθεί στο άμεσο μέλλον

Τα μέλη της Γραμματείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σουκαράς Παναγιώτης, Έλπις Καλαματιανός και Νίκος Σαράντης επισκέφθηκαν το Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και συζήτησαν μαζί του περί Περιβαλλοντικού Τουρισμού. Ειδικότερα για το προτεινόμενο έργο «ενοποίηση, ανάδειξη, συντήρηση και διάνοιξη δικτύου μονοπατιών στην Πελοπόννησο» με παράλληλη δημιουργία του Μονοπατιού των Ηρακλειδών, σε ανάμνηση της καθόδου των απογόνου του Ηρακλέους στην Πελοπόννησο.
Το μονοπάτι θα ενώνει πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία των αρχαϊκών, βυζαντινών και νεώτερων χρόνων, όπως κάστρα των Φράγκων, βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαίους ναούς των Δώδεκα Θεών, αγροτουριστικές επιχειρήσεις, ορεινούς ξενώνες και ορειβατικά καταφύγια, με φόντο παρθένα δάση και μνημεία της φύσης στην Πελοπόννησο.


Στο θέμα της πιστοποίησης, συμφωνήθηκε να εξετασθεί η δυνατότητα της Ελληνικής Ορειβατικής Ομοσπονδίας να αναλάβει το έργο. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και δεινός ορειβάτης ο ίδιος, συμφώνησε στην άμεση προώθηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: