Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Τάσος Λάμπρου: Πληρώνουν οι Δημότες τη βενζίνη για να κάνουν, συνεργάτες του Δημάρχου, προσωπική χρήση αυτοκινήτων του Δήμου;

Τάσος Λάμπρου
Ένα καυτό ερώτημα θέτει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ, Τάσος Λάμπρου. Το ερώτημα – καταγγελία αναφέρεται σε φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας από διακεκριμένα στελέχη της άρχουσας δημοτικής παράταξης Σφυρή, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες Δημοτών χρησιμοποιούν αυτοκίνητα του Δήμου για τις προσωπικές τους εργασίες και μετακινήσεις.
Το ερώτημα - καταγγελία του Τάσου Λάμπρου καταλήγει ζητώντας από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να συμμαζέψει τους συνεργάτες του. Χαρακτηριστικά δε τονίζει «Αναμένω τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για να μην επανέλθω».


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
«Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ότι η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα το γραφείο του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή, απαιτείται να δώσεις αυστηρές συστάσεις τόσο σε αρκετούς αιρετούς όσο και σε ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν δημοτικά αυτοκίνητα να τηρήσουν τις προβλεπόμενες διατάξεις – κανονισμούς και να αποφύγουν την «κακή» χρήση αυτών που είναι αντικανονική, προσβάλλει κυρίως τους ίδιους και προκαλεί τους δημότες.   Σας υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα
1.    Τα δημοτικά αυτοκίνητα δεν τα χρησιμοποιούμε για προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες.
2.    Με τα δημοτικά αυτοκίνητα δεν πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο , ούτε πάμε να ψωνίσουμε στην λαϊκή αγορά.
3.    Το βράδυ δεν κυκλοφορούν άσκοπα τα δημοτικά αυτοκίνητα, ούτε διανυκτερεύουν έξω από τα σπίτια των αιρετών, ούτε των υπαλλήλων. Οι εξαιρέσεις  που επιβάλλονται χρειάζεται να έχουν υπηρεσιακές εγκρίσεις.  
4.    Η χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων απαιτείται να συνοδεύεται από ανάλογες δημοτικές αποφάσεις.
Επί των ανωτέρω ζητώ άμεση παρέμβαση από τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή για να ενημερώσει τους συνεργάτες τι προβλέπεται και τι δεν προβλέπεται.
Δεν θέλω διαψεύσεις, υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδεικτικό υλικό. Ζητώ να τηρήσει τις εξαγγελίες του και να τις εφαρμόσει. Του υπενθυμίζω τις δηλώσεις του ως επικεφαλής της Αντιπολίτευση την περίοδο 2010-2014 τώρα πρέπει να συμμορφώσει τους συνεργάτες του και εάν δεν το πράξει θα είναι συνυπεύθυνος και αυτός.

Αναμένω τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για να μην επανέλθω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: