Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΤΡΙΠΟΛΗ: Κλείνουν τις Βιομηχανίες και φέρνουν πρόσφυγες να τους φιλοξενήσουν σε κτήρια κουφάρια της ΒΙΠΠΕ

Η επίσκεψη Βίτσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η σύσκεψη για το Προσφυγικό που είχε με τον Περιφεριάρχη Πελοποννήσου και η δήλωση Τατούλη, που συσκότιζε τις επερχόμενες εξελίξεις, βοήθησαν (μαζί με κάποιες ελεγχόμενες διαρροές, που έγινα για έλεγχο και προετοιμασία της κοινής γνώμης) ώστε να αναπτυχθεί μια πολύ έντονη φημολογία περί εγκαταστάσεως 1.000 εξ αυτών, σε κτήρια κλειστών βιομηχανιών και βιοτεχνιών στην ΒΙΠΠΕ Τρίπολης.
Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο αυτό, οι επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι στην Βιομηχανική Περιοχή, προχώρησαν, την Τετάρτη 25η Μαΐου 2016, σε σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Με βασικό επιχείρημα ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εγκατάσταση των μεταφερόμενων από το Ελληνικό 1.000 προσφύγων και μεταναστών συζήτησαν την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, προκειμένου –με νόμιμα μέσα- να αποτρέψουν την εγκατάσταση προσφύγων μέσα στον χώρο εργασιών τους και αποθήκευσης των προϊόντων τους.
Η συζήτηση υπήρξε ιδιαιτέρως έντονη και τελικώς πάρθηκε η απόφαση να επιμείνουν σε παροχή επαρκούς και αληθινής πληροφόρησης από το Υπουργείο και την περιφέρεια, με την διαμεσολάβηση του βουλευτή Αρκαδίας κ. Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: