Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στην Τεγέα για να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την συνεργασία και φιλοξενία του Τεγεατικού Συνδέσμου και του κληροδοτήματος «Ιωάννη Αθ. Γεωργούλη» προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στη πρώην Οικοκυρική σχολή (Παλαιά Επισκοπή Τεγέας), στις 1 και 2 Ιουνίου 2016.
Για ραντεβού: (10.00-13.00) στο τηλέφωνο  2710556023  (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν οι γυναίκες του τέως Καποδιστριακού Δήμου Τεγέας).
                              
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: