Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αγωγός TAP: Άλλοι έσπειραν και άλλοι θερίζουν

Είναι εντυπωσιακές οι Οβιδιακές μεταμορφώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Όπως και η ευχέρεια που επιδεικνύει, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, στην οικειοποίηση έργου που άλλοι έχουν υλοποιήσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των στοιχείων πολιτικού αριβισμού που τον διακρίνει, είναι η παρουσία και τα λεγόμενά του στην εκδήλωση Εγκαινίων εργασιών του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη Θεσσαλονίκη.
Οι φωτογραφίες που ανάρτησε ο τ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η δήλωση του τότε υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, βάζουν τα πράγματα στην θέση τους.
Διαβάστε την δήλωση Μανιάτη, ο οποίος παρέστη στην τελετή των εγκαινείων, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ & Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Φώφη Γεννηματά.


Γιάννης Μανιάτης: «Ο αγωγός TAP έργο της ισχυρής 
Ελλάδας που μπορούμε και θέλουμε». (Στην φωτογραφία, 
με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς)
Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
«Η ισχυρή γεωστρατηγικά Ελλάδα, που οραματιστήκαμε και πιστέψαμε, σήμερα θεμελιώνεται.
Παρακολούθησα με συγκίνηση τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ουσιαστικά τα εγκαίνια του Νότιου Διαδρόμου, του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου της ΝΑ Ευρώπης, που αποτελεί το επιστέγασμα μιας εθνικής προσπάθειας με πατριωτικό και προοδευτικό πρόσημο. Μιας επένδυσης 1,5 δις € και 10.000 νέων θέσεων εργασίας που θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τους ανθρώπους μας.
Στο μακρύ δρόμο που διανύσαμε για να φθάσουμε έως εδώ, θέλω να αναφέρω δύο σταθμούς: τον Απρίλιο του 2011 όταν κορυφώσαμε στο Μπακού την εθνική προσπάθεια για τη διέλευση του Νότιου Διαδρόμου από την Ελλάδα, και το Δεκέμβριο του 2013 που φέραμε στη Βουλή και ψηφίσαμε τη Διεθνή Σύμβαση Φιλοξενούσας Χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της TRANS ADRIATIC PIPELINE AG.
Όλοι εμείς που πιστέψαμε και δουλέψαμε μεθοδικά και με πάθος για να κατακτήσει η Ελλάδα τη θέση της στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη, αισθανόμαστε προσωπική και συλλογική δικαίωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πιστέψαμε στον Προοδευτικό Πατριωτισμό και στρατευθήκαμε σε μια εθνική υπερπροσπάθεια, καταφέρνοντας με αποφασιστικότητα, επιμονή και στοχοπροσήλωση να ξεπεράσουμε τόσο τα μεγάλα διεθνοπολιτικά συμφέροντα που δεν ήθελαν να διέλθει ο Νότιος Διάδρομος από την Ελλάδα, όσο και τις εγχώριες αντιδράσεις όσων πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε.
Τα σημερινά εγκαίνια είναι η απόδειξη ότι με όραμα και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Για μια Ελλάδα που μπορεί να δημιουργεί δουλειές για τους ανθρώπους της και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των εταίρων της».



Δεν υπάρχουν σχόλια: