Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ένας διάσημος Ευρωπαίος, ο Thorbjørn Jagland γίνεται Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ναυπλιέων

Το Γενικό Γραμματέα του Συμβούλιου της Ευρώπης κ. Thorbjørn Jagland θα τιμήσει ο Δήμος Ναυπλιέων, με το τίτλο του επίτιμου δημότη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον Thorbjørn Jagland, θα παραστεί και θα μιλήσει στην Διεθνή Διάσκεψη για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, που διεξάγεται στο Ναύπλιον, στα πλαίσια του 12ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του καθηγητή Στέλιου Περράκη από 27 έως 29 Μαΐου 2016.
Σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Thorbjorn Jagland συναντήθηκε με τον Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Πρόεδρου της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιου Κουράκη και του καθηγητή κ. Στέλιου Περράκη, Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.


Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε τον κ. Jagland: ως «Μεγάλη προσωπικότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής, του ευρωπαϊκού πνεύματος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland απαντώντας επισήμανε: «Είμαι εδώ για να δείξω την αλληλεγγύη του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα και η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να δούμε πώς το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές ν’ αντιμετωπίσουν την πολύ δύσκολη πρόκληση που αποτελεί το προσφυγικό θέμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: