Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ο Γιώργος Διδασκάλου στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που έγινε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Δήμο Αμαρουσίου ο Γενικός Γραμματέας του, κ. Γεώργιος Διδασκάλου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Διδασκάλου, συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Μητροπολίτη Προύσσης κ.κ Ελπιδοφόρο, από τον οποίο ξεναγήθηκε στο μοναστήρι, την ιστορική βιβλιοθήκη, το Συνοδικό, τις τάξεις καθώς και τους θεματικούς κήπους με αναφορά στην περίοδο του Βυζαντίου και στα φυτά της Αγίας Γραφής, οι οποίοι πλέον αποτελούν παγκόσμιο κέντρο ενδιαφέροντος για την κηποτεχνία.


Σε ανάμνηση της συγκεκριμένης επίσκεψης, και μετά την ανταλλαγή δώρων, ο κ. Διδασκάλου, φύτεψε συμβολικά ένα δένδρο στο χώρο των «Εδώδιμων Κήπων». Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κήποι αυτοί έχουν μελετηθεί από το Πανεπιστήμιο Neapolis Πάφου και έχουν κατασκευαστεί από τον γεωπόνο Νίκο Θυμάκη (μέλος της μελετητικής ομάδας και υπεύθυνοι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου από το 2015), από το 2013 έως και σήμερα που είναι σε εξέλιξη.
Κατά την συνάντηση του με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσσης κ.κ Ελπιδοφόρο ο κ. Διδασκάλου αναφέρθηκε στην πολυετή και σημαντική προσφορά καθώς και στη μεγάλη ευαισθησία του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο.
Επίσης εξέφρασε  τον θαυμασμό του για το σημαντικό έργο που επιτελείται στη Σχολή τα τελευταία χρόνια καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του στην μεγάλη προσπάθεια για την επαναλειτουργία του Φάρου της Ορθοδοξίας το συντομότερο δυνατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: