Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εύη Τατούλη: Το πρόβλημα της χώρας είναι αμιγώς πολιτικό

Μιλώντας στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας» με τον Μηνά Αρτόπουλο και τον Δημήτρη Μανιατάκο, η Εύη Τατούλη αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που νιώθει ο Έλληνας σήμερα και στην απογοήτευσή του από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, που βυθίζει ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία στην μιζέρια, ανεξάρτητα από την πολιτική αναγκαιότητα που επιβάλλεται από την Ευρώπη.
Η Εύη Τατούλη σημείωσε ότι «Οι ελληνικές πολιτικές επιβάλλονται από τους έλληνες πολιτικούς. Το πρόβλημα της χώρας είναι αμιγώς πολιτικό και έχει να κάνει με την ανεπάρκεια των προσώπων αλλά και με το πρόβλημα εξεύρεσης ενός αποτελεσματικού μοντέλου διακυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη χώρα πολιτικοί άντρες και γυναίκες που δεν είχαν καθόλου στο μυαλό τους ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή μοντέλου. Οχυρώνονται πίσω από μία μνημονιακή πολιτική χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κανένα ασφαλιστικό, κανένα συνταξιοδοτικό δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν μεγεθυνθεί η οικονομία και δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία».


Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την ανάγκη αυτή συνέχισε η πολιτευτής Αρκαδίας υπογραμμίζοντας ότι το θέμα μείωσης των δαπανών του κράτους αποτελεί την καρδιά του προβλήματος. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον κόφτη στις δαπάνες που προβλέπεται από το επερχόμενο νομοσχέδιο σημείωσε ότι αποτελεί μια καινοτομία που αν η κυβέρνηση δεν υποσκάψει θα σηκώσει τοίχος στον λαϊκισμό των αθρόων προσλήψεων στο δημόσιο και των παράλογων μισθών, «Δεν πρέπει να τον ερμηνεύουμε ως μισθολογικό κόφτη» ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά ως ένα εργαλείο που θα προσφέρει στην ιδιωτική οικονομία τον αναγκαίο ζωτικό χώρο να ανασάνει.

Υπάρχουν υπουργεία που έχουν κόψει τις δαπάνες τους κατά 4% ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση αν θέλετε την άποψή μου, είναι ο μοναδικός κρατικός τομέας που συνεχίζει να λειτουργεί ανέφερε στην συνέχεια για να υπογραμμίσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκησης έχει τεκμαρτό έργο και δημιουργεί εχέγγυα εμπιστοσύνης στους πολίτες. Η κεντρική διοίκηση μάλιστα συνέχισε η κα Τατούλη έχει στοχοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί πάντα την έβλεπε με ένα κόμπλεξ, αντί να ασκεί τον εκτελεστικό της ρόλο. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε που παει αυτη; καλα πρεπει να μας εχουν περασει για τελειως παλαβους α ξεχασα να ρωτησω δουλευει πουθενα;

Ανώνυμος είπε...

δουλεύει εσένα ρε μεγάλε και θα σε δουλεύει για παντα επειδή είναι η Τατούλη και εσύ ένας τίποτας!