Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την 5η Γιορτή Ελιάς που ξεκινά το Σάββατο 30 Ιουλίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναμένεται η διεξαγωγή της 5ης «Γιορτής Ελιάς και ελαιολάδου» το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ερμιονίδα (Πλατεία Ρέπουλη Κρανίδι).
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα αρχίσει με μια σειρά ομιλιών  από επιστήμονες, παραγωγούς, τυποποιητές και ειδικούς στην προώθηση του ελαιολάδου (ώρα έναρξης ομιλούντων 18:45).


Σάββατο 30 Ιουλίου
Ευτυχία Βελέντζα-Λαδά: (Γεωπόνος-Τεχνολόγος τροφίμων-Εκπαιδευτικός), με θέμα: "Η σπουδαιότητα του ελαιώνα στο οικοσύστημα της περιοχής μας και του ελαιόλαδου στη διατροφή μας."
Δρ. Τάσος Ανέστης: (Βιολόγος-Βιοκαλλιεργητής-Γενικός Δ/ντής εταιρείας "Rhizoma Olive Farms"), με θέμα: "Από το χωράφι στο ράφι."
Βαγγέλης Δημαράκης: (Γεωπόνος -Βιοκαλλιεργητής- Γενικός Δ/ντής εταιρείας "ΕΡΜΗΣ Α.Ε."), με θέμα: "Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου."
Έλενα Παραβάντη: (RDN Διατροφολόγος-Δημοσιογράφος), με θέμα: "Ελαιόλαδο, το Θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής".

Παράλληλες δράσεις:
1. Έκθεση & Πώληση: προϊόντων σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου.
2. Εκδήλωση γαστρονομίας: παρουσίαση και προσφορά μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο από τοπικές εθελοντικές ομάδες.
3. Συναυλία ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: