Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Εύη Τατούλη: Να ακολουθηθεί η πρακτική Χούμπνερ για να αποκατασταθούν άμεσα οι πληγέντες

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφές του περασμένου Σαββάτου στην Αρκαδία υπογράμμισε η πολιτευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ Εύη Τατούλη κατά τη διάρκεια επίσκεψής της με βουλευτές της παράταξης στις πληγείσες περιοχές του νομού. 
«Εδώ ο Δήμος, όλοι οι υπάλληλοι των δημοτικών ενοτήτων, η Περιφέρεια, όλοι οι τοπικοί φορείς ήταν από την πρώτη στιγμή μέσα στην μάχη και στον αγώνα. Ήταν ένα πλημμυρικό φαινόμενο, το οποίο έχει να συμβεί πάνω από εκατό χρόνια. Κανένας δεν θυμάται τέτοια σφοδρότητα στην κακοκαιρία» σημείωσε η κα Τατούλη κατά την επίσκεψη του κλιμακίου βουλευτών της  Νέας Δημοκρατίας στη γέφυρα Μπαρμουτσάνας στην ΤΚ Θωκνιάς στην Μεγαλόπολη.


Η Μεγαλόπολη
έχει το υψηλότερο ΑΕΠ
Η πολιτευτής της ΝΔ στην Αρκαδία Εύη Τατούλη σημείωσε στην συνέχεια ωστόσο ότι «Η Μεγαλόπολη, είναι μία από τις πόλεις της Πελοποννήσου μαζί με την Κόρινθο που έχουν το υψηλότερο ΑΕΠ. Μπορεί να μην είναι παραγωγικό ΑΕΠ αλλά έχει το υψηλότερο ΑΕΠ, λόγω του εργοστασίου της ΔΕΗ» για να υπογραμμίσει στην συνέχεια ότι «Αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ να εξασφαλίσουμε πόρους από το ταμείο αλληλεγγύης γιατί είναι μία περίεργη συνάρτηση που αφορά το τοπικό ΑΕΠ σε συνδυασμό με την πλήρη καταστροφή του παγίου κεφαλαίου».

Να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες
ευρωπαϊκοί πόροι για τις πληγείσες περιοχές

Η υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ στις εκλογές του 2015 εξήγησε πάντως ότι «Στην Πελοπόννησο είχαμε αντίστοιχα φαινόμενα το 2007 με τις πυρκαγιές. Τότε η επίτροπος η Ντανίτα Χούμπνερ είχε κάνει μία εξαίρεση για κάποιο διάστημα προκειμένου να αξιοποιηθούν πολύ γρήγορα οι υπάρχοντες πόροι. Δηλαδή ουσιαστικά με έναν τρόπο να αμβλυνθεί η αυστηρότητα των κανονισμών. Εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει ένα τέτοιο διάβημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο ΠΕΠ, υπάρχουν έξι εκατομμύρια για φυσικές καταστροφές. Αν μπορούμε να εξαιρεθούμε για ένα χρονικό διάστημα από αυτή την διαδικασία και πάρα πολύ γρήγορα να πάμε σε εξομάλυνση των καταστροφών, θα ήταν ένα βήμα πολύ κρίσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: