Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «Σώσαμε το Φράγμα του Ασωπού»

Το έργο σώθηκε. Το νερό πότε θα το δούνε οι αγρότες;
«Χωρίς την πρόνοια της Περιφερειακής αρχής το φράγμα του Ασωπού θα είχε απενταχθεί και δεν θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο ως ημιτελές έργο και να μπορεί να ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο της Κορινθίας και ανέφερε ότι βρίσκεται για το λόγο αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το συγκεκριμένο έργο.


Αναφερόμενος στο θέμα των εργαζομένων στο φράγμα του Ασωπού, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι μόνο η Περιφέρεια έχει έμπρακτα αποδείξει το πόσο τους προστατεύει, τόσο κατά το παρελθόν, όσο και σήμερα.
«Αποτελεί προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού μας η ολοκλήρωση αυτού του έργου και για το λόγο αυτό η δεκδικητικότητά μας είναι συνεχής και στοχευμένη» συνέχισε ο κ. Τατούλης, υπογραμμίζοντας ότι προσπάθεια της Περιφερειακής αρχής είναι η ανάπτυξη ενός υβριδικού σταθμού για την παραγωγή ενέργειας στο φράγμα, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες βιωσιμότητας του έργου, τόσο στο επίπεδο λειτουργίας και συντήρησης, όσο και στο επίπεδο μείωσης του κόστους στους αγρότες. 
«Σώσαμε ένα μεγάλο έργο για την Κορινθία, που άπτεται του προβλήματος των διαθέσιμων υδάτινων πόρων της Κορινθίας» δήλωσε τέλος για το θέμα ο Περιφερειάρχης και κάλεσε τις Δημοτικές αρχές γρήγορα να λάβουν τα μέτρα τους στους τομείς ευθύνης τους, «γιατί ανάπτυξη χωρίς νερό δεν υπάρχει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: