Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ολοκληρώνεται το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard


Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την τελετή λήξης του Θερινού Προγράματος Μαθητών Λυκείου 2016 (“High School Summer Program HSSP”).
Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων, είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες το εντατικό, καθημερινό σεμινάριο, με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου».
Από τους συμμετέχοντες, 14 προέρχονται από όλα τα γενικά λύκεια της Αργολίδας και δύο από το  Αρσάκειο  Λύκειο Θεσσαλονίκης. Τέσσερις φοιτητές του Harvard, οι Pietro Galeone, Shahrukh Khan, Shaiba Rather και Laila Smith, συμμετέχουν σαν εκπαιδευτικοί συνεργάτες.


Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, προετοίμασαν μαζί με τους καθηγητές τους το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα καλλιεργώντας ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές τους στην εκπαιδευτική πράξη. 
Το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2016 περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες όπως:
**Επίσκεψη καθηγητών από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Harvard.
**Διάλεξη σχετική με την θεματική ενότητα του προγράμματος «Ηθική και Δικαιοσύνη», από τον καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιο Βιρβιδάκη.
**Ενημέρωση των μαθητών για εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τον Εκπαιδευτικό Σύμβουλο και Συντονιστή του Αμερικανικού Προγράμματος του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, Νικόλας Τουρίδης.
Εφέτος, συμμετείχε ως υπότροφος και η Δρ. Χρυσούλα Κλειδή, μέλος του διδακτικού προσωπικού των Αρσακείων Σχολείων.
Το πρόγραμμα θα περατωθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου με το καταληκτήριο συνέδριο των μαθητών, το οποίο θα είναι ανοικτό στο κοινό. 
Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από τον κ. Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Υποτροφιών και Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τον Kevin Caffrey, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών από το Harvard.   Έχει ως στόχο, να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: