Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τσακώθηκαν και βγήκε στο φως συμφωνία του Ιωάννη Σταθάκη με κέρδος 9.400.000 ευρώ


Να σας θυμίσω μία παλιότερη ιστορία: Δάνειο ύψους 10.000.000 δολαρίων που δόθηκε από την τράπεζα First Business Bank (οικογένειας Ρέστη), το 2008, «ρυθμίστηκε» στις 600.000 δολάρια το 2014. Ο λόγος για το ναυτιλιακό δάνειο της «SALERIO SHIPMANAGEMENT COMPANY», εταιρείας που ανήκε στον Ιωάννη Σταθάκη, συγγενή του συνονόματου Υπουργού Οικονομίας Γεώργιου Σταθάκη, αλλά και γαμπρού του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Βασ. Σαραντίτη. Μάλιστα, με αφορμή ενδοοικογενειακή διαφορά του τελευταίου, το δάνειο αυτό είδε πριν μερικούς μήνες το φως της δημοσιότητας.

Το ερώτημα είναι τι ανάγκασε τον εκκαθαριστή να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, όταν το δάνειο είχε σοβαρές εξασφαλίσεις (υποθήκη στο φορτηγό πλοίο «DP GENOA», καθώς και εταιρική εγγύηση) αλλά και προσωπική εγγύηση των ίδιου του Ι. Σταθάκη, ο οποίος σημειωτέον διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία!

Γιατί θυμηθήκαμε αυτή την… αρχαία ιστορία; Επειδή είμαστε στην αρχή πολλών τέτοιων ρυθμίσεων. Και μπορεί ο εκκαθαριστής να είχε τότε υπόψη του πράγματα που εμείς δεν έχουμε και να αποφάσισε να κινηθεί με τον τρόπο που κινήθηκε. Μήπως θα έπρεπε να βρεθούν τρόποι για να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια; Να υπάρχουν κανόνες, έτσι ώστε να μην χάσει ο φορολογούμενος και να μην έχουμε εμείς οι κακοί δημοσιογράφοι να λέμε…

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: