Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τα Παλληκάρια της Παναγιάς

ΝΕΑ ΚΙΟΣ: Η Παναγιά είναι η προστάτης των κατοίκων
Βαθειά ριζωμένο το θρησκευτικό συναίσθημα στην Ελληνική επαρχία. Η Παναγιά, παραμένει η πιο αγαπημένη θεία μορφή, στην συνείδηση όλων. Γι' αυτό και υπάρχουν 500 περίπου Παναγίες που τις γιορτάζουν οι κάτοικοι των διαφόρων περιοχών. Παντού όμως υπάρχει κάτι κοινό. Για την λιτάνευση της εικόνας της, διαγωνίζονται οι πιο νέοι και όμορφοι της ενορίας. Είναι "τα Παλληκάρια της Παναγιάς".
Στο μικρό ρεπορτάζ που ακολουθεί, από τον εορτασμό της Παναγίας, μπορείτε να δείτε τα ξεχωριστά παλληκάρια που διεκδίκησαν και κέρδισαν την τιμή, να σηκώσουν την εικόνα της στους ώμους τους.


ΑΡΓΟΣ: Στο Κοιμητήριο της πόλης
Η πόλη του Άργους εόρτασε την θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Βυζαντινό ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία στο κοιμητήριο της πόλης.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Ακολούθησε η λιτάνευση του επιταφίου της Παναγίας στην πόλη του Άργους.
Το παρών έδωσαν οι τοπικές αρχές της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Στο Αργολικό
Στο Αργολικό, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ναυπλίεων, τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, πλαισιωμένος από άλλους ιερείς των γύρω περιοχών.
Στο τέλος του εσπερινού, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας στα στενά δρομάκια του χωριού, με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Στα Ίρια
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ιρίων, του Δήμου Ναυπλίεων  τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον ιερό ναό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας στα δρομάκια του παραθαλάσσιου χωριού, με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος του δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Στην Κοιλάδα
Η συμμετοχή των κατοίκων της Κοιλάδας αλλά και πολλών παραθεριστών ήταν εντυπωσιακή κατά τον της Παναγίας. Από νωρίς εψάλει ο εσπερινός στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, ακούστηκαν τα εγκώμια της Παναγίας και στην συνέχεια έγινε η περιφορά στους δρόμους του χωριού.

Η Πομπή πορεύτηκε έως την Εκκλησία της Ευαγγελίστριας και από εκεί επέστρεψε ξανά στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: