Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Έγινε ο χαμός …τις δύο ημέρες που λείψαμε!

Οι παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν πως «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Είπαμε κι εμείς να λείψουμε δυο μέρες αλλά…
Και τι δεν έγινε μέσα σε δύο μέρες. Εμπρηστικές δηλώσεις της ανεξάρτητης, πλέον, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Ερμιονίδας, Αγγελικής Λούμη Γιαννικοπούλου, εις απάντηση των όσων ανακοίνωσε ο Δημήτρης Σφυρής προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις πολιτικές κατηγορίες που του είχε προσάψει, ανεξαρτητοποιούμενη, η κα Λούμη.
Χίλια καμένα στρέμματα στο δάσος «Κορακιά», μεταξύ Κρανιδίου και Πορτοχελίου. Στην περιοχή δηλαδή όπου εκτοξεύτηκαν οι καυτές κατηγορίες. Για την κατάσβεση της φωτιάς, ο Δήμαρχος κ. Σφυρής, ο οποίος είχε μεταβεί επί τόπου, στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε τους πιλότους και τους πυροσβέστες για τον ζήλο που επέδειξαν. Να υποθέσουμε ότι εθελοντές δεν υπήρξαν αφού δεν τους ανέφερε.

Στην Κόρινθο, τα πράγματα ξέφυγαν τελείως.

Η προσπάθειες του Αλέξανδρου Πνευματικού να πείσει την κοινωνία ότι δεν έχει ευθύνες για την τελική μεταφορά της Έκθεσης «Κορινθία 2016» εκτός Κορίνθου, προκάλεσαν τις απαντήσεις του Προέδρου του ΕΒΕ Κορινθίας κ. Βασίλη Νανόπουλου ο οποίος, με ντοκουμέντα και επιχειρήματα «έριξε τον Δήμαρχο Κορινθίων στο καναβάτσο». Οι άτυχες επιλογές αντιπαράθεσης, που έκανε ο κ. Πνευματικός, αυτή τη φορά για το θέμα των προβλημάτων υδροδότησης Δημοτικών Διαμερισμάτων του Καλλικρατικού Δήμου, τον έφεραν σε σύγκρουση με επιστημονικούς φορείς αλλά και με την ίδια την κοινωνία που δεν μπόρεσε να χωνέψει την ατυχή του έκφραση με την οποία προκαθόριζε ότι σε περίπτωση ανεπαρκών ποσοτήτων νερού ύδρευσης, θα έδινε προτεραιότητα στην υπό ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδα 810 κλινών και όχι στους οικιακούς καταναλωτές και στους μικροεπαγγελματίες της περιοχής.
Στην Σπάρτη, σε ένα απλό μπλόκο της Τροχαίας, οι άντρες της Τροχαίας και της ΔΙΑΣ, έπιασαν τους καταζητούμενους ως τρομοκράτες μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και της Συμμορίας με τα μαύρα. Γίναμε μάρτυρες μιας «άκομψης προσπάθειας» να κλέψει την δόξα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των Αθηναίων μεγαλοσχημόνων.
Στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Παυλής δεν δείχνει να είναι στα καλύτερά του, με τον Σμυρνιώτη και τον Τσιαμούλο να τον πλευροκοπούν με συνεντεύξεις όπου τον στριμώχνουν.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του δημιουργώντας αναταραχή για την πορεία της αποκεντρωμένης προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών.
Και εδώ σταματάμε για με επανέλθουμε αύριο, με αναρτήσεις που θα σας καταστήσουν κοινωνούς και κριτές όλων των δηλώσεων και των γεγονότων που σας αναφέραμε.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


2 σχόλια:

Κουφος είπε...

Κάτι έχετε μπερδέψει. Η ενημέρωση δεν είναι μαγαζί να το κλείνεις μια δυο μέρες και να πεταγεσαι κάπου... Η την δουλεύεις η την αφήνεις... Τώρα για τα σχόλια σας..... ασχολίαστα!!!

Ενημέρωση Πελοποννήσου είπε...

Διόρθωση μιας εσφαλμένης πληροφορίας

Η απουσία μας τις δύο κρίσιμες ημέρες και η ατελής κάλυψη της πυρκαϊάς στο δάσος "Κορακιά" της Ερμιονίδας, από d;yo Blog που διαβάσαμε, μας οδήγησε στην λανθασμένη καταγραφή ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής δεν αναφέρθηκε στην παρουσία και την συμβολή των εθελοντών. Λάθος. Το επανορθώνουμε δημοσιεύοντας (χωρίς κανένας να μας το επισημάνει ή να μας το ζητήσει), την σχετική δήλωση του Δημάρχου.
"...ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς,καθώς και τους εθελοντές της ομάδας πολιτικής προστασίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην οικογένεια Βαρδινογιάννη που ενίσχυσε με πυροσβεστικά και ομάδα πυρόσβεσης της Motor oil. Ευχαριστώ τους δασοπυροσβέστες και τις υδροφόρες και τα μηχανήματα της περιοχής μας που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης και βρίσκονται σε ετοιμότητα μέχρι πριν λίγη ώρα που τους επισκεφθήκαμε..."