Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Γραμματικόπουλος: «Ξυπνήστε θα χάσει το Ναύπλιο και το Πρωτοδικείο». Μπούκουρης: «Έβγαλες ανακοίνωση Μνημείο λαϊκισμού και εθελοδουλίας»

Φωτογραφία αρχείου: Μπούκουρης με Γραμματικόπουλο
Με δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος επανέρχεται στο θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου.
Στη δήλωσή του αναφέρει ότι "σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οριστικής απομάκρυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου από το Ναύπλιο και μεταστέγασής του στο Άργος.
Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι τεράστια η ευθύνη της δημοτικής αρχής, όπου μετά από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων θα έχει χάσει άλλη μία σημαντική δομή για το Δήμο μας".
Να θυμίσουμε ότι το θέμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος το είχε θίξει για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου (είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιάννης Γκιόλας).

Η δήλωση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρήστου Γραμματικόπουλου, για τον κίνδυνο μεταφοράς της έδρας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου, προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, Παναγιώτη Μπούκουρη.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ
«Για άλλη μια φορά, η ανακοίνωση του κ. Γραμματικόπουλου, αποτελεί μνημείο λαϊκισμού.
Όλοι ξέρουν την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του πρωτοδικείου.
Όλοι ξέρουν (ή καλύτερα όσοι φροντίζουν να μαθαίνουν τι γίνεται στο Δήμο), ότι εκτός της κοινοποίησης της απόφασης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν υπάρξει και πιέσεις σε ανώτατο επίπεδο.
Άρα το να φωνασκείς περί ύπνου και ξύπνιου, εκτός από μνημείο λαϊκισμού, καταντά και γραφικό, ιδίως όταν συνήθως αυτές οι φωνασκίες «τρακάρουν» με την πραγματικότητα.
Επίσης όμως όλοι ξέρουν ότι το Άργος προσφέρει δωρεάν στέγαση στην υπηρεσία του πρωτοδικείου, και πατώντας πάνω σε αυτό η εν λόγω υπηρεσία «πιέζει» για δωρεάν παραχώρηση κτιρίου μέσα στα όρια του ιστορικού κέντρου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο κτίριο του τελωνείου.
Η σημερινή Δημοτική αρχή σε τέτοιες «πιέσεις», δεν πρόκειται να ενδώσει. Η εντολή που έχει πάρει από τον κόσμο, είναι να προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου, να αξιοποιεί την περιουσία του Δήμου, και να έχει αναπτυξιακό όραμα.
Δυστυχώς η λογική του κ. Γραμματικόπουλου είναι λογική εθελοδουλίας, μιζέριας, που χαρακτηρίζει επαίτες και όχι Δημοτική αρχή. Εμείς δεν μπαίνουμε σε λογική πλειστηριασμού με έπαθλο τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες με οποιοδήποτε τίμημα.
Θεωρούμε ότι η πόλη του Ναυπλίου δεν μπορεί να χαρίζει τα στολίδια της ιστορικής πόλης με μόνο όφελος την «χαριστική» παραμονή μιας υπηρεσίας που δικαιωματικά της ανήκει. Υπενθυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο ονομάζεται «Πρωτοδικείο Ναυπλίου».
Την πόλη του Ναυπλίου την οραματιζόμαστε διαφορετικά, και όχι με την λογική της ποσότητας των δημοσίων υπηρεσιών που φιλοξενεί, χωρίς όρους και πρόγραμμα.
 Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε, και αν παρ’ ελπίδα χρειαστεί να πούμε και κανένα όχι, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου και την κοινή λογική.
Πιστεύουμε ότι η πόλη και ο Δήμος αξίζουν περισσότερα».
Μπούκουρης Παναγιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων

Φωτογραφία Αρχείου: Κωστούρος με Γκιόλα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις που διαβάσατε χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2013, και το αλιεύσαμε από την έντυπη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της 3ης Αυγούστου 2013.
Για την ιστορία να πούμε πως πράγματι υπήρξε κίνδυνος μεταφοράς του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Άργος, αν ο Δήμος δεν συμφωνούσε στην παραχώρηση του παλαιού Τελωνίου για χρήση ως Διοικητικού Πρωτοδικείου. Η λύση αυτή είχε προωθηθεί παρασκηνιακά και είχαν εξευρεθεί ακόμη και οι αναγκαίες πιστώσεις, ύψους 700.000 ευρώ.

Η παρέμβαση του τότε Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου προς κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα αποσόβησε την δυσμενή εξέλιξη. Μάλιστα, ο Δημήτρης Κωστούρος είχε προτείνει ως κατάλληλο χώρο το τριώροφο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και η λύση αυτή προχωρούσε, πλην όμως «έπεσε η κυβέρνηση» και ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Γκιόλας υποστήριξε με την στάση του την εκποίηση του κτηρίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: