Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Γιατί χτυπάνε τους ΑΝΕΛ και ξεχνούν τους Οικολόγους Πράσινους;


Είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει. Την Ελλάδα την διοικεί μια τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ και των Οικολόγων Πράσινων. Οι τελευταίοι, έχουν έναν υπουργό (καλό υπουργό, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, απ’ ότι δείχνει μέχρι σήμερα), και έναν βουλευτή, που πάντοτε βάζει πλάτη σε όλα τα κρίσιμα (για την κυβέρνηση) νομοσχέδια. Και όμως, η αντιπολίτευση κάθε φορά που θέλει να κτυπήσει την κυβέρνηση μιλά για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ _ ΑΝΕΛ.
Μια αόρατη βούληση, κρατά τους Οικολόγους Πράσινους έξω από το κάδρο της δημοσιότητας και των πολιτικών ευθυνών για τα καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία μέτρα που λαμβάνονται. Ποιος τους προστατεύει, για πιο λόγο και με ποιο σκοπό;


Αν κάνετε τον κόπο (και αν έχει νόημα) να ελέγξετε τα δελτία ειδήσεων ή τις ανακοινώσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ακόμη και των εξωκοινοβουλευτικών), τα αρνητικά σχόλια είναι πάντοτε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και κατά των ΑΝ.ΕΛ και του Πάνου Καμμένου. Ποτέ και από κανέναν (με εξαίρεση την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ), δεν θα βρείτε να μιλά ή να γράφει για τις ευθύνες της  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ.
Υπάρχει εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, και είναι απλή. Δεν θα την γράψουμε τώρα, περιμένοντας να δούμε αν και μετά την δημόσια επισήμανση που κάνουμε, «οι προστάτες», θα συνεχίσουν να παρέχουν πολιτική κάλυψη στους αριστερής κοπής οικολόγους και οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες να τους περνούν στον κόσμο «ως παρθένες εν μέσω οργιώδους συνεύρεσης».
Π.Ι.Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: