Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Πως γιόρτασε η Ελληνική Αστυνομία τον προστάτη της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος, ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου. 
Η ίδια μέρα ορίστηκε απ’το κράτος να είναι η Πανελλήνια μέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου οι Αστυνομικές αρχές τίμησαν τον Άγιο Αρτέμιο.

Στην Αργολίδα, το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου τελέστηκε η θεία λειτουργία παρουσία του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση και οι εορτασμοί έληξαν με δεξίωση στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.
Στην Αρκαδία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέστηκε η θεία λειτουργία  χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Στην Κορινθία, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελέστηκε η θεία λειτουργία παρουσία του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιου.
Στην Λακωνία, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης τελέστηκε η θεία λειτουργία παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών από σχολεία της πόλης στην έδρα της Ελληνικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.
 Στην Μεσσηνία, στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής του Σωτήρος Καλαμάτας τελέστηκε η θεία λειτουργία και στην συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Έπειτα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από αστυνομικούς στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο Καλαμάτας.
Στις εκδηλώσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων παράστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και των συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και των ενώσεων αποστράτων.

Ως συλλογική κίνηση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πελοποννήσου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, μαζί με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σε συνδυασμό με εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πελοποννήσου Οργανισμού Κέντρου Στήριξης Παιδιών «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δωρεά έλαβε χώρα στην Αρχαία Κόρινθο Κορινθίας στις 19 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτή του Αγ. Αρτεμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: