Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Οι θαυμαστές της ΟΠΛΑ, του Βελουχιώτη και του καπετάν Τρομάρα, να σκύψουν το κεφάλι και να σωπάσουν

ΑΓΙΟΝΟΡΙ: Εννέα μαρμάρινες πλάκες ύψους 110 εκατοστών
η κάθε μία, χρειάστηκαν για να καταγραφούν
(με μικρά γράμματα) τα ονόματα των νεκρών.
του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Μυκηνών»,  επιχειρώντας να σχολιάσει μια αποστροφή δημόσιου λόγου του Δημάρχου Άργους Μυκηνών ο οποίος, αναφερόμενος σε ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα είχε πει ότι «… όταν την περίοδο της κατοχής ο στρατός μας πολεμούσε στην Μέση Ανατολή τις δυνάμεις του άξονα, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία και έσφαζαν αθώους και άμαχους στα χωριά μας», εξέδωσε ανακοίνωση όπου παραποιώντας την πραγματικότητα αναφέρει:
«…ο λαός του Δήμου καταδίκασε όσα είπε για τους αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ αλλά και τους κομμουνιστές και τους ΚΝΙΤΕΣ…».
Οι ίδιοι, αν και παριστάνουν τους υπέρμαχους της λαϊκής κυριαρχίας, κάνουν πως ξεχνούν ότι ο λαός του Δήμου Άργους Μυκηνών δεν καταδίκασε ποτέ όσες αλήθειες –σωστά- λέει ο Δήμαρχός του. Αντιθέτως τον επανεξέλεξαν με ποσοστό 61% και με την εντολή να λέει πάντοτε (και προς κάθε κατεύθυνση) την αλήθεια. Και προφανώς, οι ανιστόρητοι, αγνοούν ότι η ΚΝΕ δεν υπήρχε την περίοδο της κατοχής.


ΑΡΑΧΝΑΙΟ: Οι Χελιώτες θυμούνται και τιμούν,
κάθε χρόνο, τους νεκρούς τους.
Στην ίδια ανακοίνωση, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και υβρίζουν την μνήμη των δολοφονημένων αθώων κατοίκων των ορεινών χωριών της Αργολίδας και των συγγενών τους γράφοντας:
«…Ο ρόλος τους τότε ως συνεργάτες των Γερμανών, τώρα ως μακρύ, βρώμικο χέρι του συστήματος είναι γνωστός και καταγεγραμμένος. Η θέση τους ήταν και είναι στα σκουπίδια της ιστορίας».
Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Μυκηνών», που οι δημότες κρατούν στο περιθώριο αρνούμενοι να την τιμήσουν με την ψήφο τους (σε αντίθεση με κάποια ΜΜΕ που την υπερπροβάλουν), δεν ντράπηκε ούτε τους νεκρούς, ούτε τους ζωντανούς, ούτε την ιστορική αλήθεια. Ακολουθώντας άκριτα την καθοδήγηση των κομματικών ινστρουχτόρων, αποκάλεσαν «συνεργάτες των Γερμανών» τα 3χρονα παιδάκια ή τις 80χρονες γιαγιάδες που έσφαξαν, και πέταξαν σε πηγάδες, ο Άρης Βελουχιώτης και τα πρωτοπαλίκαρα του. (Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ είχε αποκηρύξει τον Άρη Βελουχιώτη ως πράκτορα της αντίδρασης, μέχρι πριν 5 χρόνια οπότε και ανακάλεσε την αποκήρυξη).
Από την λάσπη, όμως, των κακομαθημένων κομμουνιστών (που χρόνια τώρα χαίρουν μιας διακομματικής «απαράδεκτης πολιτικοϊδεολογικής ασυλίας») δεν γλύτωσε ούτε ο γνωστός για την ακεραιότητά του, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Μπέγκος για τον οποίο αναφέρουν «…είναι πρόκληση στη μνήμη των εκτελεσμένων πατριωτών, η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος ανέχτηκε το χρυσαυγίτικου τύπου παραλήρημα των δημοτικών συμβούλων».
Σαν Δημοτική Παράταξη θα έπρεπε να ασχολούνται με τα του Δήμου και όχι με την πολιτική ή την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας. Αλλά φευ, είναι ποιο εύκολο να καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς ανθρώπων και διαστρεβλώσεις ιστορικών περιόδων (εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την φοβία του κόσμου) παρά να αγωνίζονται για να πληροφορηθούν οι Δημότες, γιατί η ΔΕΗ χρεώνει ακριβά το ρεύμα στον Δήμο (και άρα έχουμε ακριβά Δημοτικά Τέλη) ή γιατί ο Μαρινόπουλος κλείνει οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες Αργείους, αφού πρώτα με την μεθοδευμένη εγκατάστασή του οδήγησε σε κλείσιμο δεκάδες μικρές τοπικές επιχειρήσεις.
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου




Δεν υπάρχουν σχόλια: