Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οι Ημερίδες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου

Στα πλαίσια των ημερίδων που οργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου μαζί με την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), το ερχόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις πόλεις της Καλαμάτα και της Κορίνθου. Η σειρά των εκδηλώσεων σε κεντρικές πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι σε εξέλιξη. Οι ημερίδες στις πόλεις της Τρίπολη και του Ναύπλιο πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία.


Ο κεντρικός στόχος των ημερίδων είναι η ανάπτυξη διαρκής συζήτησης ανάμεσα στον Ακαδημαϊκό χώρο και στους συμμετέχοντες. Τα βασικά θέματα έχουν σχέση με την εξεταζόμενη γεωγραφική περιοχή, τις φυσικές ιδιαιτερότητές της και κυρίως την ιστορική της αξία στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Συμπληρωματικά αναλύονται και θέματα που αφορούν την ταυτότητα του τόπου, ζητήματα διαχείρισης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά και θέματα αρχιτεκτονικής τεχνολογίας.

Οι Ημερίδες αναλυτικά:

  • "ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ"

Έγινε στην Τρίπολη 17 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

  • "ΝΑΥΠΛΙΟ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Έγινε στο Ναύπλιο 8 Οκτωβρίου 2016, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

  • "ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΤΟΠΙΟ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ"

Θα γίνει στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Αλέξανδρος Κουμουνδούρος 

  • "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ: ZΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ"

Θα γίνει στην Κόρινθο, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2016 (Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής και το πρόγραμμα της ημερίδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: