Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Μνημόνιο συνεργασία για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θέλοντας να επεκταθεί σε διεθνές επίπεδο, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, φιλοδοξούν σε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό Πανεπιστημιακό σύστημα, ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που σήμερα έχουν μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση.


Τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, περιλαμβανομένων κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού και γνώσης, ανταλλαγής επιστημονικού και ακαδημαϊκού προσωπικού, ανταλλαγής φοιτητών για σκοπούς σπουδών και έρευνας, συνεργασίας ή ανταλλαγών σε διοικητικό επίπεδο και κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών διοργανώσεων (σεμινάρια, διημερίδες, συνέδρια).
Ο πρώτος τομέας συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών ομάδων των δύο ιδρυμάτων είναι της πολιτισμικής πληροφορικής (cultural informatics).

Δεν υπάρχουν σχόλια: