Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Ναύπλιο ξεπέρασε τα όριά του σε κόσμο κατά την διάρκεια του 3ήμερου


Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο Ναύπλιο έγινε «το έλα να δεις» από τον αριθμό των επισκεπτών που το κατέκλεισαν. Τα αυτοκίνητα των επισκεπτών είχαν δημιουργήσει έμφραγμα στις βασικές αρτηρίες της πόλης ενώ για να παρκάρεις έπρεπε να φτάσεις στα πρόθυρα της Νομαρχίας.
Οι παράλληλοι δρόμοι Μπουμπουλίνας, Αμαλίας, Σταϊκοπούλου και Πλαπούτα, «έλιωσαν» από τις χιλιάδες των επισκεπτών που κυκλοφορούσαν για να περιεργαστούν την πόλη, να χαζέψουν με τους μασκαρεμένους και να χαρούν τα δρώμενα που λάμβαναν χώρα σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου.


Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Προέδρου του κλαδικού σωματείου ενοικιαζομένων "ο Ξένιος Ζεύς» σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη «αν υπήρξε πτώση ως προς τις κρατήσεις», όπου ο Κώστας Μιχόπουλος απάντησε ότι «Δεν θα πούμε ότι είχαμε πτώση γιατί είχε καλή διαθεσιμότητα». Συγχρόνως όμως ήταν εμφανής και η προσπάθεια του κόσμου να δαπανήσει τα λιγότερα δυνατά χρήματα.
Οι επαγγελματίες του Ναυπλίου στήριξαν τον κόσμο που είχε έρθει και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους κρατώντας χαμηλά τις τιμές, με εξαίρεση ίσως την Καθαρά Δευτέρα όπου τα μπακάλικα πωλούσαν τα νηστίσιμα σε τιμές «ψιλοτσιμπιμένες».
Ο εορταστικός χαρακτήρας του τριήμερου έγινε φανερός και στις δημοτικά διαμερίσματα όπου εφέτος διοργανώθηκαν γλέντια και άλλα δρώμενα, σε μεγαλύτερο αριθμό από κάθε άλλη χρονιά.


Ο κόσμος, στην πλειονότητά του ξέδωσε, πέρασε όμορφα, και όλοι δήλωναν ευχαριστημένοι.
Σήμερα (Τρίτη), έφυγαν και οι τελευταίες εκατοντάδες των επισκεπτών που έμειναν μια μέρα πάρα πάνω για να κάνουν κούλουμα στην Καραθώνα και να αποφύγουν την μεγάλη επιστροφή της Δευτέρας για Αθήνα.

Άννα Σακκέτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: