Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Έξυπνες πρωτοβουλίες για μια φιλική πόλη από μια σύγχρονη Δημοτική Αρχή

Κατεβάστε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή novoville από το Google play και αποκτήστε την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του Δήμου Ναυπλιέων για κάθε πρόβλημα που εντοπίζετε.
Λακκούβες, παράνομες αφισοκολλήσεις καταλήψεις πεζοδρομίων, προβληματικές πινακίδες, κακός φωτισμός, διαρροές υδάτων, παράνομη ρήψη σκουπιδιών, ακόμη και βανδαλισμοί αντιεξουσιαστών σε δημοτικά κτήρια, μπορούν να φωτογραφίζονται ή απλώς να καταγράφονται και… με ένα κλικ, να τίθενται εις γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας.
Έτσι ο Δημότης, αλλά και ο επισκέπτης του Ναυπλίου μπορεί να επισημαίνει ένα πρόβλημα δυσλειτουργίας και να συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάστασή του.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος παρουσίασε, από κοινού με τον συνιδρυτή της novoville  κ. Ηρακλή Μπουραντά, το νέο ηλεκτρονικό πρόγραμμα, με την ονομασία novoville., που εγκαινιάζει ο δήμος με σκοπό τον εντοπισμό των τοπικών προβλημάτων και την ταχύτερη επίλυσή τους.


Το novoville είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής και διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, το οποίο αλλάζει τον παραδοσιακό μηχανισμό διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος.
Οι χρήστες αρκεί να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή novoville στα κινητά τους τηλέφωνα και αμέσως θα μπορούν να δηλώνουν με εύκολο και γρήγορο τρόπο προβλήματα όπως, λακκούβες, οδική σήμανση, δημόσιος φωτισμός, διαρροές υδάτων, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα πάρκα και δεκάδες άλλα προβλήματα που συναντάμε στις πόλεις μας καθημερινά. Παράλληλα μπορούν να αναφέρονται, να ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου και τελικά να επιλύονται συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της γειτονιάς μας, της πόλης που ζούμε και εργαζόμαστε μας.
Με το novoville γίνεται ένα βήμα εκσυγχρονισμού και υποβοήθησης της συνεργασίας Δήμου και Δημοτών, ενώ παράλληλα εγκαινιάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για ένταξη του Δήμου Ναυπλιέων στην κατηγορία των Έξυπνων Πόλεων. 

Στην εφαρμογή του novoville στον Δήμο Βόλου, όπου κόστισε 7.200 ευρώ, οι δημότες μπορούν να βρουν και χρήσιμα τηλέφωνα αλλά σε λίγο διάστημα θα υπάρχουν και σύντομες δημοσκοπήσεις.
Το novoville λειτουργεί με το Gps του κινητού, τη λήψη φωτογραφίας και προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή για το πρόβλημα που εντόπισε ο δημότης.
Παράλληλα τα προβλήματα στην πόλη θα απεικονίζονται με κουκίδες (κόκκινη για τα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, πορτοκαλί για αυτά που είναι σε εξέλιξη και πράσινο για όσα έχουν διορθωθεί.
Στον Βόλο, ο χάρτης της πόλης δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης μέχρι 400 προβλημάτων και μόλις παρουσιαστεί ένα παραπάνω, διαγράφεται το πρώτο, προκειμένου ο αριθμός να παραμένει ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: