Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ: 2 νεκροί και 4 ανάπηροι κάθε μέρα από αδιαφορία οδηγών και κράτους

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής πολιτικής, διοργανώνει Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Τρίπολης , σε συγκεκριμένα θέματα που άπτονται της Οδικής ασφάλειας.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, την τελευταία 5ετία είχαμε περισσότερους από 4.000 νεκρούς από τροχαία. Σε κάθε νεκρό αντιστοιχούν 4 άτομα με μόνιμη αναπηρία, 8 σοβαροί τραυματισμοί, 50 ελαφριοί τραυματισμοί.
Βάση στατιστικών, 12 στους 100 Έλληνες θα εμπλακούν σε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ετησίως 255 άτομα ηλικίας από 0-24 ετών χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας σε τροχαία. Έχουμε το θλιβερό ποσοστό 12.2 θανάτων ανά 100.000 κατοίκους. Το ετήσιος κόστος των τροχαίων, ξεπερνάει τα 3 δις ευρώ, σίγουρα μια επένδυση στην εκπαίδευση όσων κινούνται στους δρόμους θα είχε σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα μας.


Δημήτρης Παυλής:
Δήμαρχος Τρίπολης
Ο Δήμος Τρίπολης, απευθύνθηκε σε όλους τους θεσμικούς φορείς των οποίων η οδική ασφάλεια άπτεται του ρόλου τους και τους ζήτησε να συνδράμουν δίνοντας μια συγκεκριμένη διάσταση ο καθένας στον τομέα εξειδίκευσής του:
Ο Διοικητής της Τροχαίας Τρίπολης κ. Θωμάς Δήμου, θα αναφερθεί στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, εκεί όπου καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία και υπάρχουν συχνές παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ο Υποπυραγός Τερζής Δημήτρης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, θα περιγράψει όσα χρειάζονται οι διασώστες από εμάς τους πολίτες, ώστε να διευκολύνουμε το έργο τους, είτε κατά την πορεία προς το σημείο του ατυχήματος είτε στο τόπο του ατυχήματος.
Ο Διευθυντής του παραρτήματος ΕΚΑΒ, Μπακόπουλος Σταμάτης, θα μας διαφωτίσει γύρω από τις ενέργειες που πρέπει/δεν πρέπει να κάνουμε μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ενώ θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του για τα πιο συχνά λάθη που γίνονται.
Ο Ορθοπεδικός Χειρουργός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Φόρτης Αθανάσιος, θα μας μιλήσει για τις συνέπειες μιας βίαιης σύγκρουσης στον ανθρώπινο οργανισμό και πως μπορούμε να τις μειώσουμε.
Ο Ψυχίατρος Τσιάμπουρας Μιχάλης,  θα μας μιλήσει για την μετατραυματική περίοδο που διέρχονται οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για τον ασθενή αλλά και τον περίγυρό του. 
Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τάκης Πουρναράκης, δημοσιογράφος, μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ, δημότης Τριπόλεως, με πολυετή εμπειρία και ενασχόληση σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση με απορίες και θέματα που θα θέσουν οι παρευρισκόμενοι.
Η Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και η είσοδος είναι ελεύθερη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: