Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Η Νέα Δημοκρατία άδειασε τον Τατούλη για την διαχείριση των απορριμμάτων. «Λαϊκισμός» λέει ο Τατούλης και «Παλαιοκομματισμός», οι Νεοδημοκράτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Με προσωπική υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά και με συνυπογραφή όλων των Βουλευτών της Πελοποννήσου, η Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στην καυτή υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου και αποδίδει ευθύνες στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την μη λύση του προβλήματος, αλλά και για την προωθούμενη από αυτό λύση.
Με ερώτηση που κατετέθη στην Βουλή ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, υιοθετούν τις κατηγορίες για υπερβολικό κόστος που θα επιβαρύνει τους Δημότες αν εφαρμοσθεί η λύση Τατούλη – ΤΕΡΝΑ και αποκαλύπτουν ότι η κρατική χρηματοδότηση που προέβλεπε το περιβόητο ΣΔΙΤ, χάθηκε γιατί το έργο απεντάχθηκε λόγω της 5ετούς καθυστέρησης που υπήρξε.
Η αναμενόμενη επανένταξη στο νέο ΣΕΣ, θα σημαίνει τουλάχιστον 2ετή καθυστέρηση και ως εκ τούτου προβάλλει έντονα και η ευθύνη της κυβέρνησης που με τις παλινδρομήσεις της έχει καταστήσει τους περιαστικούς χώρους των πόλεων της Πελοποννήσου, περιβαλλοντικές και υγειονομικές βόμβες.
Ο Πέτρος Τατούλης, απάντησε στην πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά και των Πελοποννησίων Βουλευτών της ΝΔ με ανακοίνωσή του όπου μιλά για λαϊκισμό, στον οποίο αυτός δεν θα προσχωρήσει.
Αργά χθες το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Περιφερειακή Παράταξη, κορμός της οποίας είναι οι Νεοδημοκράτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στην οποία μιλούν για «παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες».


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ


«Τα πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούν το ψεύδος
και τον λαϊκισμό, έχουν αποδειχθεί εντελώς αναλώσιμα»
«Σε όλο μου τον πολιτικό βίο στέκομαι απέναντι στο ψέμα και τον λαϊκισμό. Κι αυτό γιατί πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική είναι άσκηση αλήθειας, αλλά και συνεχής διάδραση με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και με την κοινωνία στο σύνολο της. Η συνέπεια λόγων και πράξεων χαρακτηρίζουν την πορεία μου στα δημόσια πράγματα. Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα, στη βάση της διατύπωσης ενός ριζοσπαστικού οράματος, είναι εκείνα τα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει συνθήκες πλειοψηφικής κοινωνικής αποδοχής στα πολιτικά μου εγχειρήματα. Με αυτές τις αρχές πορεύτηκα, πορεύομαι και θα πορευτώ και το μέλλον. Και για αυτό δεσμεύομαι στους Πελοποννήσιους συμπολίτες μου, που αγκάλιασαν την πατριωτική μας δομή και αντιλήφθηκαν έγκαιρα – πριν το κεντρικό πολιτικό σύστημα ξεκινήσει να μιλά για συνεργασίες – ότι ο τόπος επιζητά την σωτηρία του πάνω και πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές και τις προσωπικές ιδιοτέλειες. Μαζί με αυτούς τους πολίτες προχωρήσαμε μέχρι σήμερα. Μαζί προχωρούμε και στο αύριο.
Στην ιστορία της πατρίδας μας, υπήρξαν πολιτικοί ηγέτες που συγκρούστηκαν με τις σειρήνες του λαϊκισμού και  διατύπωσαν ρεαλιστικά σχέδια για τον τόπο και τους πολίτες του. Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν είναι μια μάχη απλή. Δεν είναι εύκολη για κανέναν πολιτικό φορέα. Η μάχη κατά του λαϊκισμού, θα έλεγα, είναι μια εθνική μάχη. Μια μάχη διακομματική και πατριωτική.
Και μάλιστα σε μια περίοδο που η πολιτική κονίστρα είναι τόσο σκληρή, που τα πολιτικά πρόσωπα εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού από το πολιτικό προσκήνιο, υπό το βάρος της αδυναμίας τους να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο στην δημόσια παρουσία τους. Και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να συντηρηθούν στην ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό, έχουν αποδειχθεί πια εντελώς αναλώσιμα.
Ο λαϊκισμός δεν αγαπά τους θεσμούς. Τους αποστρέφεται.
Δεν πρεσβεύει τη συναίνεση. Γιατί τον αποδυναμώνει.
Δεν επιδιώκει τη συνεργασία. Είναι ερπετό που τρέφεται από την μιζέρια και την διαίρεση.
Είναι η υπέρτατη ώρα, όλοι μαζί, όλοι όσοι έχουμε τη θεσμική ευθύνη, να σταθούμε απέναντι σε αυτή την εθνική συμφορά. Που διατρέχει την κοινωνία και την πολιτεία, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Να θεραπεύσουμε την ασθένεια του λαϊκισμού που επιτείνει τον διχασμό στην κοινωνία, γιατί από αυτόν τρέφεται. Είμαστε εδώ, να υπερασπιστούμε όσα μαζί πετύχαμε, να διεκδικήσουμε την ευόδωση όσων με κόπο ξεκινήσαμε, να κερδίσουμε αυτήν την μεγάλη εθνική μάχη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: