Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ήταν ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου, των Επωνύμων και της Ελπίδας. Οι δρομείς τον ονόμασαν «Μαραθώνιο της Άνοιξης»

Επί τρία λεπτά, οι δρομείς περνούσαν από το σημείο εκκίνησης και τελειωμό δεν είχαν!
Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 6.000,  (περισσότεροι από 5.000 ήσαν οι εγγεγραμμένοι δρομείς), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, ο 4ος  Μαραθώνιος του Ναυπλίου.
Αναλυτικά, κατά διαδρομή, στον Μαραθώνιο οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν 233, στον Ημιμαραθώνιο 753, στα 5 χλμ. 2.080 (1.460 και 620 Μαθητές) και στα 2,5 χλμ. 2.492 (1407 και 1.085 Μαθητές. Σύνολο: 5.558 εγγεγραμμένοι δρομείς. Πολλές ακόμη εκατοντάδες δημοτών και επισκεπτών, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων, αγωνίστηκαν χωρίς φανέλλα της διοργάνωσης, αριθμό και εγγραφή, όπως φαίνονται και στα βίντεο του αγώνα. 
Η επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων 3 ετών, με τον συνεχή εμπλουτισμό της με παράλληλες Εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και ιατρικές δράσεις, έχει ως αποτέλεσμα, ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου, να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και να αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου και, ίσως, ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.


Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου με την πιστοποίηση των διαδρομών του, έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).
Και γι’ αυτό για πρώτη φορά υπήρξαν συμμετοχές και από το εξωτερικό.

Οι Μαραθωνοδρόμοι μετέφεραν το μήνυμα
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της πόλης! Μικροί, μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά όλων των σχολείων.
Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και ΑΜΕΑ έδωσαν δυναμικά το παρόν στα 2,5 χλμ.

Την παραμονή του αγώνα, η συναυλία με τους ONIRAMA συγκέντρωσε στην πλατεία Καποδίστρια περισσότερους από 2.000 ακροατές που ξεφάντωσαν ενοποιώντας ουσιαστικά τις δύο μεγάλες πλατείες της πόλης.

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ήταν παρών
Ο Μαραθώνιος των Επωνύμων
Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε φέτος με πολλούς επώνυμους να συμμετέχουν στην διαδρομή των 5 και 2,5 χιλιομέτρων. Ανάμεσά τους, η Ολυμπιονίκης Νικόλ Κυριακοπούλου, οι μπασκετμπολίστες, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Οικονόμου, Βασίλης Σούλης, Μανώλης Παπαμακάριος, οι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρκος, αλλά και οι ηθοποιοί από την εξαιρετική σειρά Dady Cool του ΑΝΤ1

Ο Μαραθώνιος της Ελπίδας
Την εκκίνηση του Μαραθωνίου έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. Tην εκκίνηση του ημιμαραθωνίου έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τάσος Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σίδερης  και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλα.
Την ημέρα του αγώνα ξεχωριστή νότα έδωσε στην προσπάθεια μικρών και μεγάλων αθλητών το συγκρότημα τυμπάνων BATALA.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου
Η Οργανωτική Επιτροπή, με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε για την πολύ σημαντική συμβολή τους:
** Την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και 747Λουτρακείου, την Πυροσβεστική και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.
** Την Εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την Δ/νση Δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αργολίδας για την σχεδόν συνολική συμμετοχή των Μαθητών της Αργολίδας στην αθλητική γιορτής.
** Τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις, τον Σύλλογο Φαρμακοποιών, τους Συλλόγους Ξενοδόχων.
** Τους Δημότες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.
** Το προσωπικό του Δήμου, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τους Εθελοντικούς φορείς (1ο  Σύστημα Προσκόπων Άργους και Ναυπλίου, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του ΕΕΣ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και τους Εθελοντές).
Επίσης ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξή τους στην διοργάνωση την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας και το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοπονήσου, του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ του ΣΕΓΑΣ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δημήτρης Κωστούρος: Ο Εμπνευστής:
Είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δρομέας σε όλους τους Μαραθώνιους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: