Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ένα συνέδριο δίνει την απάντηση στο ερώτημα «Τι θα κάνει ένας αθλητής όταν τελειώσει την αθλητική του σταδιοδρομία»;

Τι κάνει ένας αθλητής όταν τελειώσει την αθλητική του σταδιοδρομία; Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Απασχολεί κυρίως τους αθλητές που αφοσιώνονται στο άθλημα που αγαπούν και διακρίνονται. Κάποια στιγμή ο κύκλος τους κλείνει και τότε… Τότε εμφανίζονται τα προβλήματα. Πρόβλημα επαγγελματικής σταδιοδρομίας, πρόβλημα ψυχολογίας και αλλαγής κοινωνικού περιβάλλοντος, πρόβλημα μιας νέας αρχής σε ηλικία όπου οι συνομήλικοί τους έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνειδητοποίησε το πρόβλημα και προωθεί λύσεις μέσα από διαδικασίες που βοηθούν.
Ο Δήμος Ναυπλιέων, φιλοξενεί και στηρίζει ένα ξεχωριστό Διεθνές Συνέδριο, για το θέμα αυτό, με ομιλητές διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς που θα ενημερώσουν αθλητές, αθλητικούς παράγοντες και λειτουργούς της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, δίνοντας απαντήσεις ή να θέτοντας προβληματισμούς.


Το συνέδριο που έχει τίτλο «Διπλή Καριέρα: Κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ζώνης για τη Διπλή Σταδιοδρομία των Αθλητών (DC4AC)» γίνεται αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου και μεθαύριο Σάββατο 3 Ιουνίου,  στο Βουλευτικό Ναυπλίου με ώρα έναρξης 9.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, την οποία και θα παρακολουθήσουν κορυφαίοι παράγοντες της Ολυμπιακής Επιτροπής, της κυβέρνησης και του Δήμου Ναυπλιέων.
Το Σάββατο, οι συνεδριάσεις θα έχουν κλειστό χαρακτήρα και θα παραστούν μόνον οι Ευρωπαίοι κα Έλληνες εταίροι του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης.
Σχετικό Θέμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: