Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Παναγιώτης Λιάκος- «Εμείς οι δύο» - ένα αντικαταθλιπτικό σε μορφή βιβλίου!



Ο έγκριτος δημοσιογράφος και συγγραφέας,  κ. Παναγιώτης Λιάκος
Ο Παναγιώτης Λιάκος, γνωστός από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα «δημοκρατία» υπογράφει το μυθιστόρημα της χρονιάς! Τιτλοφορείται «Εμείς οι δύο» και είναι μια ξεκαρδιστική ερωτική περιπέτεια, στην οποία μετέχουν -θέλοντας και μη- μια παρέα φίλων και ένα αταίριαστο ζευγάρι.
Η πλοκή εκτυλίσσεται στην μνημονιακή Ελλάδα και οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος φαντάζουν τόσο οικείοι ώστε κάθε αναγνώστης θα εντοπίσει στο έργο ανθρωπότυπους που σίγουρα γνωρίζει! Η πλοκή είναι γρήγορη, οι χαρακτήρες άρτια σχεδιασμένοι και πειστικοί και οι διάλογοι ολοζώντανοι και σπιρτόζοι. Στα συν του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πελασγός» είναι και η εξαιρετική αισθητική του εξωφύλλου, των εικαστικών που κοσμούν τις σελίδες του και η κομψή σελιδοποίηση.


Τον διθυραμβικό πρόλογο στο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Λιάκου έχει γράψει ο αειθαλής, εμβληματικός Αθηναίος δημοσιογράφος – μπον βιβέρ Ζάχος Χατζηφωτίου.
 Ακολουθεί αποκλειστική προδημοσίευση από το «Εμείς οι δύο».
Αρχίζω με εξομολόγηση: Στη ζωή μου τα έχω κάνει σχεδόν όλα. Όταν λέω «σχεδόν όλα» το εννοώ. Μην φανταστείς τίποτα περίεργα κόλπα, σχήματα και γούστα που κάνουν στη Βουλή, στα κανάλια, στις τράπεζες. Σχεδόν όλα τα φυσιολογικά έχω κάνει – αν υπάρχει οτιδήποτε φυσιολογικό στη Φύση, η οποία μάς μεγαλώνει, μάς ανατρέφει, μάς καμαρώνει και μας κάνει λίπασμα. Γυναίκα δεν είναι η Φύση; Φύση λέγεται όχι Φύσος ούτε Φύσσας, όπως ο παίκτης του βάζελου. Αφού είναι γυναίκα η Φύση τότε εξ ορισμού πρέπει να θεωρείται αχάριστη. Γίνεσαι τροφοσυλλέκτης, κουβαλητής, λιθοξόος, στοχαστής, πολεμιστής, κυβερνήτης, ηθοποιός, δούλος, υπηρέτης, πατέρας, θείος, παππούς, γιος, αδελφός, μανάβης, χασάπης, βασιλιάς και μετά από τόσους αγώνες, βάσανα και αγωνίες σε ανταμείβει με δυο μέτρα χώμα. Άμωμοι εν οδώ αλληλούια! Θα αντιλέξεις εκλεκτέ αναγνώστα ότι κι οι γυναίκες το ίδιο παθαίνουν. Ναι. Μέσα πέφτεις, αλλά... Η γυναίκα – Φύση τεζάρει τα αρσενικά από πίκα και συνήθειο και τα θηλυκά από ζήλεια. Έχεις δει εσύ γυναίκα να ανέχεται καμιά άλλη δίπλα της; Ούτε στο σινεμά. Ειλικρινείς σχέσεις έχουν οι γυναίκες με άλλες γυναίκες όταν είναι κόρες, μαμάδες, αδελφές (αυτό παίζεται), γιαγιάδες, εγγονές και τα τοιαύτα. Μόνο δύο αρσενικοί την σκαπούλαραν από τη μανία της Φύσης. Ο ένας ήταν ο γιος του Θεού, ο Χριστός. Ο άλλος, ο Λάζαρος, ήταν κολλητός του γιου του Θεού. Ο δεύτερος είχε κορυφαίο βύσμα (πιο ψηλά δεν πάει) και την γλίτωσε για λίγο. Για να την γλιτώσουμε όλοι μας οριστικά και αμετάκλητα πρέπει να έλθει ο ΓΙΟΣ του Θεού πάλι στη Γη. Ένας αρσενικός δηλαδή, θα μας την χαρίσει.
Ο εκδότης του βιβλίου, κ. Γιάννης Γιαννάκενας με τον συγγραφέα.

Στο ξανάπα. Σε γενικές γραμμές δεν το κοζάρω για ντόμπρο και ξηγημένο το σετάκι της πάλης για επιβίωση. Άρα, γυναίκα μυρίζει. Δηλαδή η Φύση, που ανέφερα. Αν το σκεφτείς σοβαρά το στόρι της ζωής είναι να τρελαίνεσαι. Εγώ δεν το πολυσκέφτομαι επειδή έχω αρκετή παλάβρα από μονάχος μου και δεν θέλω άλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: