Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

1ο Βραβείο στην 4η Διεθνή έκθεση Τουρισμού δια χειρός Κουστένη


Ο  γνωστός Πελοποννήσιος σεφ Σταύρος Κουστένης, ήταν ο άνθρωπος που επιμελήθηκε τη συνταγή που κέρδισε το πρώτο βραβείο “Δημιουργικής Κουζίνας"  στην Greek Tourism Expo, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά, αποδίδοντας στη διακριθείσα γαστριμαργική απόλαυση το όνομα «Πελοπόννησος»…
Η 4η ανωτέρω Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «GREEK TOURISM EXPO 2017», πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2017.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν όλοι οι τομείς του ελληνικού τουρισμού, ενώ για
πρώτη χρονιά συμμετείχαν και νέοι κλάδοι όπως γαστρονομία τουρισμού, εναλλακτικός και εσωτερικός τουρισμός, τουρισμός υγείας, κ.α.


Πλήθος επισκεπτών βρέθηκαν στην έκθεση Τουρισμού της Αθήνας, με πάνω από 2.600 διεπιχειρησιακές συναντήσεις (B2B) και 150 Διεθνείς Hosted Buyers από 40 και πλέον χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, της Ασίας, αλλά και από Αμερική και Καναδά.
Στο θεματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακές συνταγές της Πελοποννήσου από εξειδικευμένο chef. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επίσης έλαβε χώρα και γευσιγνωσία του Πελοποννησιακού ελαιολάδου από τη Σχολή Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας καθώς και οινογνωσία από το οινοποιείο Κορωνιώτης.
Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επιχειρηματίες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες του εξωτερικού.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια καθώς και στη καλή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και άλλους φορείς. Χαρακτηριστικά ανέφερε την πάγια πολιτική θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την αναγκαιότητα εξωστρεφών και καινοτόμων δράσεων που αφορούν τον τουρισμό και δίνουν την δυνατότητα προσέλκυσης νέων επενδύσεων που θα ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες. Η κα. Νικολάκου έκανε αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες τουρισμού και απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των διαπεριφερειακών συνεργασιών ως βασικό μοντέλο διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος όπου βασικός στόχος των συνεργατικών δράσεων θα είναι η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών καθώς και της εθνικής οικονομίας.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι επισκέπτες συμμετείχαν με διαδραστικές ενέργειες όπου οι τυχεροί είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν διαμονές σε ξενοδοχεία της Πελοποννήσου, προσφορά των ξενοδόχων της εν λόγω Περιφέρειας.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου και η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού Π.Ε Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων τα οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητώντας τη στήριξη για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων fam trip και press trip. Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: