Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Σοβαρές ενστάσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα Όσο τα Τουρκικά στρατεύματα κατέχουν την Β. Κύπρο και η Άγκυρα διεκδικεί Ελληνικά εδάφη σε Αιγαίο και Β. Ελλάδα.

                                                                                                                    

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Τις επόμενες  ημέρες, αναμένεται να αφιχθεί στη χώρα μας ο Τούρκος Πρόεδρος για να επισκεφθεί και περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στα «σύνορα της καρδιάς του», ενθαρρύνοντας με την παρουσία του αυτή ακραίους μουσουλμάνους της Θράκης που επιθυμούν να μετατρέψουν την περιοχή σε νέο Κοσσυφοπέδιο.
  Έτσι ώστε στη φαντασία  τους… «τα σύνορα της καρδιάς του» Ερντογάν να γίνουν κάποτε και «σύνορα των ποδιών του …»
Όνειρα … απραγματοποίητα που όμως φανερώνουν  τις εχθρικές διαθέσεις των γειτόνων μας και μάλιστα του ιδίου του Προέδρου της Τουρκίας.
Όσο φιλόξενη να είναι η χώρα με τι αισθήματα οι Έλληνες μπορεί να υποδεχθούν τον Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα όταν ακόμα και σήμερα οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν σε Αιγαίο και Κύπρο.
Κάθε μέρα τα τουρκικά F16  οπλισμένα παραβιάζουν τον Ελλαδικό εναέριο χώρο πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις και πάνω από νησιά του Αιγαίου που κατοικούνται τρομοκρατώντας τους πολίτες.
Η Τουρκική Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν αμφισβητούν την ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου και μάλιστα δεν περιορίζονται μόνο σε απλές δηλώσεις αλλά πολλές φορές προβαίνουν και σε ακραίες πρακτικές ενέργειες.
Ήδη για μία ακόμα φορά σε νέα πρόκληση προέβη η Τουρκία στην Κύπρο καθώς έστειλε φρεγάτα του πολεμικού της ναυτικού να δέσει στο λιμάνι της Αμμοχώστου δηλώνοντας έτσι την στρατιωτική παρουσία της Άγκυρας στο νησί τώρα που αναμένεται να αρχίσουν από την Ιταλική εταιρία ΕΝΙ  νέες γεωτρήσεις στο τεμάχιο 6  της Κυπριακής ΑΟΖ μέρος της οποίας  διεκδικεί και η Τουρκία για λογαριασμό της κατεχόμενης Β. Κύπρου.
Με τη διαχρονική προκλητική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας οποιεσδήποτε συνομιλίες με την Ελλάδα ουδεμία ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών μπορεί να επιφέρουν.
Υπενθυμίζουμε ότι ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής ο νεώτερος είχε γίνει σε προσωπικό επίπεδο όχι απλώς φίλος με τον Ερντογάν αλλά και Κουμπάρος.
Δυστυχώς  και από το γεγονός αυτό δεν βελτιώθηκαν καθόλου οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις απεναντίας επιδεινώθηκαν εξαιτίας της Τούρκικης αδιαλλαξίας.
 Ο έμπειρος Καραμανλής ο πρεσβύτερος το 1992 ως πρόεδρος της δημοκρατίας απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη πριν την συνάντηση που θα είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, του είχε συστήσει να είναι πολύ προσεκτικός κατά την διάρκεια των συνομιλιών, τονίζοντας ότι: «Οι Τούρκοι είναι γλυκείς στα λόγια αλλά πικροί στα έργα»
Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος  που έχει το θάρρος να το κάνει και πρέπει να το πραγματοποιήσει δηλαδή να θέσει εκτός των άλλων και τα ερωτήματα αυτά στον Ερντογάν και να απαιτήσει να απαντηθούν.
1)Τι έχουν απογίνει οι επιζώντες αιχμάλωτοι πολέμου της Κυπριακής τραγωδίας. Διότι εδώ και λίγα χρόνια Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταξύ αυτών και ο κ. ΚΟΥΝΕΫ σε βιβλίο που εξέδωσε αναφέρει ότι 60 από τους αιχμαλώτους του πολέμου της Κύπρου βρίσκονται φυλακισμένοι σε διάφορες φυλακές της Τουρκίας μάλιστα ονόμασε και ποιες φυλακές είναι αυτές.
Είναι απαράδεκτο ο Ερντογάν να κατηγορεί την Ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν εκδίδει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, όταν η Τουρκία δεν απελευθερώνει τους Έλληνες αιχμαλώτους.
2)Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να απαιτήσει από τον Ερντογάν να του γνωστοποιήσει τι σκοπεύουν να κάνουν οι Τούρκοι με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης την οποία έχουν κλείσει παράνομα  από τις 9 Ιουλίου 1971 και η οποία τροφοδοτούσε το Πατριαρχείο από το 1844 με τους κατάλληλους εκπαιδευμένους αρχιερείς.
Τέλος θα πρέπει να μας προβληματίσει η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου ότι μετά από 65 χρόνια επισκέπτεται την Ελλάδα Τούρκος πρόεδρος (δηλαδή από το 1952) συνδέοντας ίσως από αφέλεια ή από σκοπιμότητα την σημερινή εποχή με την τότε εποχή όπου κυριαρχούσε στην Τουρκία ο Μεντερές και ανθούσε υποτίθεται …… η Ελληνοτουρκική φιλία.
Μόνο που λίγα χρόνια αργότερα τα άνθη της Ελληνοτουρκικής φιλίας ήταν το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, τα Σεπτεμβριανά του 1955 και λίγα χρόνια αργότερα η εκτέλεση  από τους ίδιους τους Τούρκους του τότε ΕΡΝΤΟΓΑΝ … ΜΕΝΤΕΡΕΣ.
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
«ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»
Κιν. 6943570958

Δεν υπάρχουν σχόλια: