Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Ξεχώρισε η «Τελέσιλλα» στο Φεστιβάλ της Νίκαιας


Την περασμένη Κυριακή (10 Δεκεμβρίου 2017), η Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα» έλαβε μέρος στην εκδήλωση-φεστιβάλ της ιστορικής χορωδίας Νίκαιας στον χώρο του Αμφιθεάτρου του  τοπικού Φιλολογικού Συλλόγου.
Το εγκώμιο για την Χορωδία της "Τελέσιλλας" Άργους, "έπλεξε" ο πρόεδρος Χορωδιών Ελλάδας κ. Αντώνης Οικονόμου
Την ίδια μέρα, μαζί με την ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, συμμετείχαν  το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο της Χορωδίας Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεράσιμου Κασφίκη, η Χορωδία Διονύσου «Σεμέλη» με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη και οι Τροβαδούροι-Αρχιτραγουδιστές Ι.Χ. Νίκαιας με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Κοκκίνη.
 
Η παρουσία της «Τελέσιλλας» ήταν εξαιρετική, καθ` ομολογία όλων. Ο Πρόεδρος Χορωδιών Ελλάδας, κ. Αντ. Οικονόμου επαίνεσε τη  Αργεία χορωδία  και έκανε ιδιαίτερα σχόλια για τις φωνές των χορωδών. Ο μαέστρος της Χορωδίας, κ. Γιάννης Κόντης, φανερά συγκινημένος, παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα του φεστιβάλ, ενώ η γραμματέας του Αργείου συλλόγου, κ. Γεωργία Κατσώνα, προσέφερε το δικό τους «δώρο» στον πρόεδρο της Χορωδίας Νίκαιας.
Η βραδιά εξελίχθηκε, όπως πάντα στα χορωδιακά φεστιβάλ, σε μια γιορτή τραγουδιού, χορού και όμορφων στιγμών  με τους χορωδούς να πρωτοστατούν!
Τα λόγια του κ. Μιχάλη Κοκκίνη ήταν ό,τι πολυτιμότερο πήραν μαζί τους όλοι οι χορωδοί, φεύγοντας από την αίθουσα : «και… πάμε να τραγουδήσουμε μαζί τους. Πάμε να ταξιδέψουμε με τη μουσική τους. Ας κεντήσουμε ένα όνειρο μαζί τους. Ας φύγουμε στο σύμπαν! Πού ξέρεις το ταξίδι μπορεί να μας ενώσει όσο χρειάζεται για να κάνουμε τον κόσμο πιο καλό!»Δεν υπάρχουν σχόλια: