Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Γονείς και μαθητές ενωμένοι στο ΓΕΛ Ερμιόνης



Ο Σύλλογος Γονέων και  Κηδεµόνων του ΓΕΛ Ερµιόνης εξέδωσε καυστική ανακοίνωση για την κατάληψη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές/τριες του σχολείου τους και γίνονται μια  <<γροθιά>>  για να διεκδικήσουνε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες να αντιμετωπίσουν το μέλλον και την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου:




Σήµερα, ο Σύλλογός µας συνήλθε και αποφάσισε τη συστράτευση στον αγώνα των παιδιών µας µέχρι την ερχόµενη Παρασκευή. Αρνούµαστε να αποδεκτούµε ότι είµαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και έχουµε στην Ερµιόνη παιδιά/µαθητές που δεν έχουν ίδιες ευκαιρίες στη µάθηση.



Σήµερα, ο Συλλόγος Διδασκόντων του Λυκείου µας, πρότεινε την κάλυψη της οργανικής θέσης µε υπερωριακή απασχόληση από το υπάρχoν διδακτικό προσωπικό. Η πρόταση έγινε εν µέρη αποδεκτή, ως προσωρινή λύση ανάγκης και θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόµενη Δευτέρα.




Συνεχίζουµε τον αγώνα µε σκοπό:



•Να πιέσουµε για οριστική και µόνιµη λύση στην έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Γυµνάσιο και Λύκειο Ερµιόνης.



•Να πάψει η υποβάθµιση και απαξίωση του σχολικού συγκροτήµατος.



•Να καταδείξουµε ότι στην Ερµιόνη Γονείς και Μαθητές λένε: τέρµα ως εδώ. Δε θα επιτρέψουµε άλλο την υποτίµηση των παιδιών µας, την απαξίωση της Πολιτείας στον τόπο µας.



•Να παραµείνουµε µια φωνή, ενωµένοι να προασπίσουµε τις ανάγκες των παιδιών

µας για µάθηση και εκπαίδευση, δεν πρόκειται να επιτρέψουµε εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Δε θα αφήσουµε τα δικά µας παιδιά να έχουν λιγότερες ευκαιρίες.



•Να  συνεχίσουµε  εώς  ότου  εξευρεθεί  µόνιµη  λύση  στην  υποστελέχωση  του σχολικού συγκροτήµατος(Λύκειο και Γυµνάσιο Ερµιόνης)



•Να κλιµακώσουµε την κινητοποίησή µας.



Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουµε, ότι ο Διευθυντής της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας, αναλώνεται σε δελτία τύπου, διορθώνοντας λέξεις και διερευνά το κατά πόσο είµαστε πράγµατι γονείς των παιδιών µας. Από την άλλη, επιβεβαιώνει ουσιαστικά τη µεθόδευση στη δηµιουργία των µεγάλων και συνεχόµενων προβληµάτων στο Σχολείο µας, τέτοιων που οδήγησαν τα παιδιά µας στην έσχατη λύση της κατάληψης, που µε συνέπεια και αποφασιστικότητα συνεχίζουν.



Άραγε  ο  Διευθυντής  Δευτεροβάθµιας  γνωρίζει  πόσες  τελικά  χαµένες  ώρες µαθηµάτων έχουν καταγραφεί στο ΓΕΛ Ερµιόνης; Στο Γυµνάσιο µήπως;



Μπορεί να απαντήσει γιατί στο Γυµνάσιο δε διδάσκεται το µάθηµα Πληροφορικής από την αρχή του έτους, και γιατί άραγε έχει τροποποιηθεί το πρόγραµµα ώστε όλα τα τµήµατα να σχολούν νωρίτερα; Μήπως γιατί δεν πρόκειται να καλυφθεί καθόλου η θέση;



Μπορεί να απαντήσει γιατί επί χρόνια αντιµετωπίζεται το Σχολείο µας απαξιωτικά;Μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να µην προσπαθεί να τις µεταθέσει αλλού;



Αισθανόµαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουµε το Σύλλογο Διδασκόντων, στο πρόσωπο της Διευθύντριας κ. Ιωάννας Γρηγορίου και αναγνωρίζουµε τις προσπάθειές τους για την εύρυθµη και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου µας. Αναγνωρίζουµε την καθ’ υπέρβαση πρότασή τους προς εκτόνωση της κατάστασης,

µολονότι υπάρχουν στη χώρα πλήθος αδιόριστοι καθηγητές.



Συγχαίρουµε όλους τους µαθητές του ΓΕΛ Ερµιόνης, για την καθ’ όλα άψογη διαµαρτυρία τους και τον αγωνα για το µέλλον τους. Μας κάνουν κυριολεκτικά περήφανους.



Ενωµένοι και συµπαγείς συνεχίζουµε.



Ο αγώνας δεν πρόκειται να σταµατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: