Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Φρένο στην διάβρωση των ακτών – Αναβάθμιση στην προβλήτα του ΤολούΣε μια χώρα που ο πλούτος της είναι η θάλασσα και οι ακτές της, έχουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της διάβρωσης των παραλίων μας.
 Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο η διάβρωση παρατηρείται στο 28% των ακτών μας σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2017. 

Τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των βίαιων ανθρώπινων παρεμβάσεων. Δεν είναι μόνο περιβαλλοντολογικό αλλά και οικονομικό φύσεως πρόβλημα, καθώς στοιχίζει ακριβά στην περιβαλλοντολογική και οικονομική ισορροπία της πατρίδας μας.


Ο Δήμος Ναυπλιέων αποφασισμένος να εμποδίσει την διάβρωση των ακτών από τα Ίρια έως και το Τολό και την επαναφορά τους σε προηγούμενο στάδιο, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τις μελέτες που αφορούν την διάβρωση όλης της παραλιακής ζώνης.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι του Τολού

Σε διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Τολού παρουσιάστηκε και η μελέτη για την προβλήτα του Τολού.

Η ολοκλήρωση του έργου της προβλήτας αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερους και ασφαλέστερους χώρους πρόσδεσης τουριστικών σκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: