Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

NATURA 2000: Κορινθιακός κόλπος



Με μία σεμνή πρωινή εκδήλωση ενημέρωσης προς όλους, εορτάσθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου της Κορίνθου, η ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στις θαλάσσιες περιοχές NATURA 2000.
Συνδιοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων ΠΑΝΔΟΙΚΟ, την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «Η ΑΛΚΥΩΝ», την Οικολογική Κίνηση Πάτρας ΟΙΚΙΠΑ, τον Δήμο Κορινθίων και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού «Ο ΑΡΙΩΝ».
Εορτάσθηκε με δύο τρόπους: 1ον τιμώντας τους επιστήμονες που εργάσθηκαν γι’ αυτό, δηλαδή την Μαρία Σαλωμίδη από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ και τον Αλέξανδρο Φραντζή, διευθυντή του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «ΠΕΛΑΓΟΣ» για την πολύτιμη συνεισφορά τους και 2ον με την παρουσία του Dr. Γιάννη Καζόγλου που εκπροσώπησε το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας και έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις που αφορούσαν το δίκτυο θαλάσσιου NATURA και την λειτουργία του μελλοντικού φορέα διαχείρισης.
Το ύψιστο γεγονός της ημέρας όμως, ήταν η παρουσία 150 μαθητών από το γυμνάσιο Ισθμίων και το 3ο λύκειο Κορίνθου, που παρευρέθηκαν συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και καθηγητές τους, χρησιμοποιώντας την εκδήλωση σαν κανονικό μάθημα 2 διδακτικών ωρών πανεπιστημιακού επιπέδου για το φυσικό σύστημα του τόπου τους. 
Η εκδήλωση τιμήθηκε από εκπροσώπους και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης των δημόσιων υπηρεσιών, πολλών φορέων και τέλος όλων των πολιτών που θέλησαν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την γιορτή για το περιβάλλον. 



Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια: