Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ:7η Χορωδιακή Συνάντηση Πάτρας


Το ιστορικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πατρών ΑΠΟΛΛΩΝ, έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, στην κεντρική πλατεία Γεωργίου, κατασκευάστηκε το 1872. Είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου και αποτελεί το παλαιότερο από τα σωζόμενα κλειστά θέατρα των νεότερων χρόνων και το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης, 250 θέσεων στην πλατεία και στα θεωρεία.
Σ` αυτό το θέατρο έζησαν μια ξεχωριστή βραδιά οι χορωδοί του συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ και οι συνοδοί το Σάββατο 4 Μαρτίου, καλεσμένοι στην 7η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε η Μικτή Χορωδία ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών και ο μαέστρος της κ. Θεμιστοκλής Δράμης
Η Χορωδία του Μουσικού Διαύλου Καρύστου, η Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη και πιανίστα τον πρωτοεμφανιζόμενο κ. Νίκο Καπετάνιο, το Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας και η Χορωδία ΑΠΟΛΛΩΝ χάρισαν ήχους και εικόνες στο κατάμεστο θέατρο που χειροκρότησε τους χορωδούς.
Τα εξαιρετικά τους τραγούδια από Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Κουγιουμτζή, Χατζιδάκι, Αινιάν, Τόκα, θύμισαν παλιές εποχές, όταν τα θεατρικά και μουσικά σχήματα έδιναν εκεί τις παραστάσεις τους.


Ακολούθησε ο φιλόξενος δείπνος από τους «οικοδεσπότες» συνοδεία μιας υπέροχης ορχήστρας. Με τραγούδια από τις εποχές `60-`70-`80-`90, ο ξέφρενος χορός ήταν το φυσικό επακόλουθο!
Οι χορωδιακές αυτές συναντήσεις προσθέτουν ένα ακόμη λιθαράκι στο οικοδόμημα του Χορωδιακού τραγουδιού και ενώνουν τους χορωδούς με δεσμούς φιλίας που τους βοηθούν να ξανοιχτούν στους καιρούς που έρχονται με ζωντανή την ελπίδα για τις μεγάλες αξίες, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της ειρήνης, υψωμένες στο πιο ψηλό κατάρτι της πορείας τους.

Η Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ ετοιμάζεται να λάβει μέρος στις 14 Απριλίου σε  χορωδιακό φεστιβάλ που οργανώνει η Χορωδία του Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: