Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

«Δυνατή Ερμιονίδα» - Τουλάχιστον αυτοί φωνάζουν
Η πρόσφατη παρέμβαση  της Δημοτικής Παράταξης της μείζονος πλειοψηφίας  με επικεφαλής τον Γιάννη Γεωργόπουλο, με φόντο την επίμαχη ταφή των χιλιάδων τόνων χύδην απορριμμάτων στον «Σταυρό»  των Διδύμων, αναδεικνύει (πέραν του επικοινωνιακού πασιφανούς) δύο πτυχές του εμφανέστατου προβλήματος δομικής αντιπολίτευσης, που ταλανίζει λίγο - πολύ όλες τις υπάρχουσες τοπικές πολιτικές δυνάμεις που καλούνται να ελέγξουν και συνάμα να κρίνουν το έργο της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής…

1) Κόπτονται (τάχα μου) για την μεθόδευση όλων των εμπλεκομένων, για την αν μη τι άλλο αμαρτωλή περίπτωση του αχαρτογράφητου ΧΑΔΑ των Διδύμων, επιρρίπτοντας αναλογικά ευθύνες, «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις και ορθά το κάνουν…
Αυτή είναι η μία όψη του «αντιπολιτευτικού νομίσματος», που στο κάτω-κάτω της γραφής θα πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ έστω σε επικοινωνιακό επίπεδο, η  προσέγγιση ενός τόσο σοβαρού περιβαλλοντικής φύσεως ζητήματος, κυρίως από την Δημοτική Παράταξη που για λίγες ψήφους έχασε την διακυβέρνηση του Δήμου και θα κληθεί στο εγγύς μέλλον να την επαναδιεκδικήσει.
2) Επί της ουσίας και μέσα από μια ορθολογική οπτική, πρόκειται για εκ των υστέρων -υποκριτικές φωνασκίες και αντιπολιτευτικές «στρακαστρούκες» μετά κλαυθμών και οδυρμών που  όμως λαμβάνουν χώρα μετά την «Κηδεία» εν προκειμένω την ταφή χύδην σκουπιδιών - που καμία εποικοδομητική παρέμβαση  δύναται να πετύχουν, ούτε εν τέλει να αποτρέψουν ένα ενδεχομένως περιβαλλοντικό έγκλημα, διότι απλούστατα έχει ήδη διαπραχθεί, με πιθανές συνέπειες για το τοπικό οικοσύστημα, που μάλλον θα παραμείνουν άγνωστες…
(Τουλάχιστον αυτοί φωνάζουν…)

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την Παρέμβαση της «Δυνατής Ερμιονίδας» για το θάψιμο των σκουπιδιών στο «Σταυρό» των Διδύμων:

Καίγονται και θάβονται 2 εκατομμύρια ευρώ στα Δίδυμα !
Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές ενός επίλογου σε ένα έργο που ξεκίνησε πριν χρόνια. Οι πρωταγωνιστές πολλοί και διάφοροι. Γνωστοί και άγνωστοι.
Το έργο έχει τίτλο “Δεματοποιητής”. - Η Υπερχωματερή. Το κόστος παραγωγής τεράστιο, περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα του έργου; Παταγώδης αποτυχία!  

Ο επίλογος: Φωτιά και θάψιμο. 

Οι επιπτώσεις; Tο βόλεϊ με τις ευθύνες συνεχίζεται. Άλλωστε ποιος πλήρωσε για σπατάλη δημοσίου χρήματος; Ποιος τιμωρήθηκε για ανευθυνότητα και παταγώδη αποτυχία; Όλοι στο απυρόβλητο φυσικά και όλα γίνονται για το καλό μας! Και οι υπεύθυνοι; Οι υπεύθυνοι πρώτοι στις αποκρούσεις των ευθυνών τους και στο κρυφτό. Γιατί πρέπει να ξέρεις .... και να κρύβεσαι. Και μετά καθώς ο λαός... “ξεχνάει” γρήγορα, να σου και πάλι πρώτοι στις παράτες, στα χαμόγελα και στα χτυπήματα στην πλάτη. 
Μα που γίνονται αυτά; Στον τόπο μας φυσικά! Για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για την υπερχωματερή των Διδύμων. Φωτιά και θάψιμο. 
Αποκατάσταση το λένε επίσημα. Κάποτε παρουσιάστηκε ως έργο πρωτοπόρο που για πρώτη φορά γίνεται κλπ κλπ. και γίνεται για το καλό μας. Βέβαια στοιχίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ, αλλά, γίνεται για το καλό μας. Και να φωτογραφίες με σκουπίδια σε συσκευασία δώρου. Και άλλες φωτογραφίες να δείχνουν πόσο νοικοκύρηδες είμαστε. Και να χιλιάδες δέματα να κάνουν υποδοχή σε όσους έρχονται στο δήμο μας κλπ κλπ. Ξέρετε τα πράγματα στράβωσαν, άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά, και τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και τα σκουπίδια μας σε συσκευασμένα “δώρα”, δεν τα δέχεται κανένας. Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ανεύθυνων υπεύθυνων και ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Τελικά τα χρόνια πέρασαν και βρέθηκε η λύση. Για το καλό μας! Θα τα κάψουμε και θα τα θάψουμε. Πρέπει να βρούμε όμως μια ωραία λέξη. Θα το πούμε: Αποκατάσταση!
Και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Δε λέτε που σας σώσαμε κιόλας;
Γνωστή και η παροιμία φωνάζει ο ... για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. 

Και ρωτάει ο απλός κόσμος. Αν κάνω εγώ κάποια παράβαση θα κληθώ να πληρώσω το ανάλογο πρόστιμο. Αυτοί οι κάποιοι υπεύθυνοι, οι οποίοι με τις επιλογές και τις πράξεις τους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα 2 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, πάλι θα την γλιτώσουν; Πάλι θα μείνουν ατιμώρητοι; Έως πότε δεν θα αποδίδονται ευθύνες; Δεν θα πρέπει να επιληφθεί, επιτέλους, η δικαιοσύνη; Δεν πρέπει να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσει αυτός ο συνεχής εμπαιγμός του λαού από διάφορες επιτήδειους;  
Η παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” θα προσφύγει, εν ονόματι των δημοτών, στη δικαιοσύνη και θα ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: