Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η «Μπουμπού» ο «Μακρόν» και ο «Ερωτιάρης»



Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος*

Καλοκαίρι 2017…κάθομαι στο αγαπημένο μου καφέ και απολαμβάνω την Θεϊκή Δημιουργία ...
Θέα ο Κορινθιακός με φόντο τα Γεράνεια και εκεί στο άκρο ο φάρος και το ο ναός της Ήρας.
Παραδίπλα στο καφενέ ξαπλωμένη σιγά-κοιμάται η «Μπουμπού» η ξελογιάστρα! Δίπλα της ένα κουτάβι και λίγο πιο πέρα ένας νεαρός και νέος στην πιάτσα των αδέσποτων σκυλιών, ο κυνηγός «ο Ερωτιάρης»
Στην άλλη πλευρά γύρω στα 20 μέτρα ανέμελα είναι ξαπλωμένος ο ονομαζόμενος από την πιάτσα «Μακρόν» (ο Α’), κατάμαυρος, ψηλός και γεροδεμένος, ο αρχηγός της εδώ πιάτσας των αδέσποτων σκυλιών και ερωμένος ...της ξελογιάστρας! 
Αίφνης ο χαμός! ο «Ερωτιάρης» έχει «αγγίξει» την Μπουμπού ... ένα μικρό γρύλισμα βγαίνει από τα χίλια της και ο «Μακρόν» ωσάν χτυπημένος από 10, 000 βολτ ορμάει με ταχύτητα σίφουνα, αρπάζει από τον σβέρκο, και ωσάν παλαιστής  της ελληνορωμαϊκής εκσφενδονίζει τον «Ερωτιάρη» στο καναβάτσο του πεζοδρομίου καθηλώνοντας τον  με ένα σάλτο επάνω του και προτεταμένους τους τεράστιους κυνόδοντες του. 
Ο άμοιρος ο «Ερωτιάρης» σαστισμένος με την ουρά στα σκέλια  κλαίει  οδύρεται φωνάζει δυνατά και ζητά Οίκτο, Έλεος ...
Έλεος για την ζωή του. Ένας τελικός βρυχηθμός  Θεριού βγαίνει από το στόμα του «Μακρόν» και ο «Ερωτιάρης» με ταχύτητα μεγαλύτερη του 100αρη πρωταθλητή Γιούσειν Μπολτ και την ουρά στα σκέλια εξαφανίζεται από την τοπική πιάτσα προς άγνωστη κατεύθυνση!
Ω ... και αυτή η «Μπουμπού» κάθεται ακούνητη παρατηρώντας με μια απέραντη ηρεμία και γαλήνη το σκηνικό.
Σαστισμένος εγώ από το γεγονός, κοιτάζω την Μπουμπού στα μάτια ... δεν το πιστεύω... πως γλυκοκοιτάζει με χαρά και γαλήνη  τον κορδωμένο «Μακρόν»… εσύ είσαι αυτός σαν να του λέει …  είμαι δικιά σου…


Tο Δίκαιον του Ισχυροτέρου ... στον Νικητή τα Λάφυρα (Ad victor spolia)  ... αίφνης διαπερνά το μυαλό μου.

«Φλας –μπακ»  1992-1993,  Λος Άντζελες, κρίση και πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία, το Σκοπιανό ανατέλλει δυσοίωνα, οργασμός διεργασιών από τον νεαρό αρχηγό του τμήματος 511 (Anaheim, Ca) της ΑΧΕΠΑ.Oμιλίες, μάζεμα υπογραφών, δημόσιες σχέσεις  με τους ταγούς (Εκκλησία και Πρόξενο) επιστολές σε Αρχηγούς κρατών, πρέσβεις του ΟΗΕ , Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος για τους μελλοντικούς κίνδυνους απεμπολήσεως αμαχητί του Διεθνές και αιωνίου Brand Name που λέγεται Μακεδονία.
Αναπάντεχα, απαντήσεις στις επιστολές από τους κυρίους Πρόεδρο ΗΠΑ Bill Clinton επί των θεμάτων Σκοπιανού και Γιουγκοσλαβίας και  από τον Lord (Sir) David Hanney επί της ονομασίας των Σκοπίων.
Χαρά, έξαρση και υπερηφάνεια στο τμήμα 511 για τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους!
Οι «Γέροντες» του τμήματος  καλούν επανειλημμένες συσκέψεις για ανακοινώσουν στα μέλη και στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας  τα αποτελέσματα της τοπικής προσπάθειας.
Χειροκρότημα και έπαρση από τα μέλη ενώ ο εκπρόσωπος της περιφέρειας αναφωνεί εμβρόντητος και χαμηλοφώνως: «μετά από τόσες επιστολές μου εγώ ποτέ δεν έχω πάρει κάποια απάντηση....»
Ώρα για περαιτέρω δουλειά, αποφασίζουν.
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας συγκαλεί μια διάλεξη επί των θεμάτων εξωτερικής πολίτικης με προσκεκλημένους τοπικό γερουσιαστή και πολίτικο - στρατιωτικούς αναλυτές από την Washington.
Προσκεκλημένοι και παρόντες ήσαν επίσης και μέλη της Αρμενικής κοινότητος,  ένα συμπαγές, επιτήδειο και άκρως αποτελεσματικό γκρουπ ανθρώπων. Μάλιστα δε, σχεδόν η πλειονότητα των παραβρισκόμενων  συνέδρων ήσαν Αρμενικής καταγωγής και συμφερόντων… κρίμα σκέφτομαι...
Ομιλίες και Ανάλυση των εμπειρογνωμόνων τέλος. 
Και τώρα ήλθε σειρά των ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους συνέδρους-ακροατές  προς τούς αναλυτές και ταγούς. Όλες οι ερωτήσεις διαβάζονται από τον προεδρεύοντα εκπρόσωπο και απαντιούνται από τους ειδικούς ... εκτός μιας!
--Ερώτηση-- Πως επηρεάζουν και διαμορφώνουν την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική οι δυο αρχέγονες αρχές  «το Δίκαιον του Ισχυρότερου» και «στον Νικητή τα Λάφυρα»: 
Νευριασμένος λόγω της αρνήσεως να απαντηθεί η ερώτηση, ο υποβάλλων νεαρός  πλησιάζει μετά το τέλος της συσκέψεως και ρωτά τον προεδρεύοντα  τον λόγο αρνήσεως.
«Πας να τα καταστρέψεις όλα» και επιδεικτικά ο προεδρεύων στρέφει την πλάτη και αποχωρεί.
Μολονότι έξαλλος «εσωτερικά» ο νεαρός, περιμένει  υπομονετικά να υποβάλει την ερώτηση εκ νέου στο απογευματινό μικρό τμήμα του συνεδρίου (γύρω στα 20-30 άτομα) ... μάταια όμως !
Σήκωνε συνέχεια το χέρι για να θέση την ερώτηση, αλλά βήμα δεν του εδίδετο ...
Στο τέλος το τραγελαφικό, το μόνο χέρι σηκωμένο στην αίθουσα ήταν το δικό του, όλοι να τον κοιτάζουν και αυτός να λέει «εδώ... εδώ .. έχω μια ερώτηση παρακαλώ».. ενώ ο προεδρεύων να απευθύνεται  προς στο λοιπό ακροατήριο ... κάποια άλλη ερώτηση... έχετε κάποια άλλη ερώτηση παρακαλώ;
Απελπισμένος, και εξαγριωμένος με το τέλος της παραστάσεως, πλησιάζει τον Πρόξενο με τον οποίο είχε λόγω της ιδιότητος του στην ΑΧΕΠΑ φιλική-εγκάρδια σχέση.
-- Θέλω να σου θέσω κ. Πρόξενε αυτήν την ερώτηση, διότι δεν μπορώ να πάρω βήμα
-- Παρακαλώ ( πρόξενος)
-- Πως επηρεάζουν και διαμορφώνουν την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική οι δυο αρχέγονες αρχές  «το Δίκαιον του Ισχυροτέρου» και «στον Νικητή τα Λάφυρα».
-- Σιωπή ... Σιγή ...
--- μετά από 10 δευτερόλεπτα, αποσβολωμένος απαντά ... Αυτά Δεν Ισχύουν Πλέον .. στρίβει την πλάτη και άμεσα αποχωρεί.. (ο νεαρός δεν το έχει  δει έκτοτε..)   
Σημειώσεις:
το Δίκαιον του Ισχυρότερου ... στον Νικητή τα Λάφυρα...  αποφθέγματα της Φύσεως και της Ζωής ανεξίτηλα γραμμένα στις μνήμες των Ελλήνων  (Θουκυδίδης, Καλλικλής, Αντιφών, κλπ)
2ΤΩ ΚΡΑΤΕΡΟΤΕΡΩ»   ψελλίζει από την νεκρική του κλίνη ο Μέγιστος των Ηγετών, Ελλήνων και Βαρβάρων,  Αλέξανδρος ο Έλλην, ο Μακεδών!
«ΙΣΧΥΡΟΣ-ΚΡΑΤΕΡΟΣ»= ο έχων – Γνώση, Σοφία, Πολιτισμό, Χαρακτήρα, Χρήμα, Ρώμη, κλπ ... κλπ
3.Ο «Μακρόν ο Α’» βρίσκεται εκτός πιάτσας εδώ και καιρό λόγο χρόνιας και έντονης παραβατικής και παρακμιακής συμπεριφοράς (μόνο γκράφιτι δεν έγραφε.)
4.Η «Μπουμπού» μακροημερεύει αδέσποτη μετά του επίσης αδέσποτου γαλαζοαίματου καφέ-χρυσαφί «Μακρόν του Δ’».
5.Ο «Ερωτιάρης» έχει αλλάξει γειτονιά και ερήμην του Δήμου και κατά παράβαση του Νόμου (αλλά ποιος ασχολείται) επιτηδεύεται μετά των ομοϊδεατών του στο κυνήγι αυτοκίνητων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως ... δεν θα αναφέρουμε το δημόσιο κόπρισμα...και μαρκαρίσματα της περιοχής.. κλπ.
Στους Γέροντες και λοιπούς της ΑΧΕΠΑ 511 ευχόμαστε Υγεία και Σοφία.
6.Ο νεαρός τότε κύριος, νυν μεσήλιξ, ζει στο Λουτράκι ... μέχρι νεωτέρας ... και απευθύνει  τις Θέρμες Ευχαριστίες του στον «Μακρόν» τον Α’»,  «Μπουμπού» και «Ερωτιάρη» για την αναπάντεχη θερινή Διδασκαλία τους.

*Ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος είναι πρώην στέλεχος της JPL-NASA και πρώην Πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ Νοτίου Καλιφόρνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: