Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Το Οργανωτικό φιάσκο στην επέτειο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική Κοινωνία της Ερμιονίδας
η προχειρότητα και  οργανωτική ελαφρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι επετειακές εκδηλώσεις για την Γ ’Εθνοσυνέλευση -τμήμα της οποίας πραγματοποιήθηκε το 1827 στην Ερμιόνη.
Την ευθύνη της ομολογουμένως αποτυχημένης  από πλευράς διοργάνωσης εορτής, στιγματίζοντας την ως  οργανωτικό φιάσκο,  φέρουν αποκλειστικά οι οικοδεσπότες και υπεύθυνοι για την διεξαγωγή της, δηλαδή οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι του Δήμου Ερμιονίδας…
Διαβάστε την ακόλουθη τοποθέτηση του Επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσου Λάμπρου, όσον αφορά σημαντικές παραλείψεις αλλά και ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ανωτέρω σημαντικής για το έθνος   επετείου…
«Είναι πάγια θέση της παράταξης, στα πλαίσια προετοιμασίας μεγάλων εκδηλώσεων για το Δήμο μας να μην προχωρούμε σε κριτικές θέσεις, σε άσκηση αντιπολιτευτικού ελέγχου. Όμως μετά το τέλος των εκδηλώσεων έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα, να ελέγχουμε πράξεις και παραλείψεις και να συμβάλλουμε στο να μην επαναληφθούν ξανά στο μέλλον. Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη και ο Δήμος με το δελτίο τύπου ξέχασε να αναφέρει ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σκόπιμη η μη αναφορά δεν νομίζετε….
Στις μεγάλες εκδηλώσεις, μέριμνα του Δήμου είναι να προσκληθούν οι δημότες μας, να έχουν ενεργή συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις. Σημαντικό ότι μας τίμησαν οι Βουλευτές μας και η Περιφερειακή διοίκηση αλλά έλειψαν οι δημότες μας … Για να πετύχουν οι εκδηλώσεις απαιτείται να εξασφαλιστεί αποδοτική και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τις κοινωνικές πολιτιστικές δομές της τοπικής κοινωνίας μας το οποίο αυτό στην φετινή χρονιά δεν εξασφαλίστηκε!
Για να μην δημιουργούνται σοβαρές παρεξηγήσεις, και στις εορταστικές εκδηλώσεις ανταποκρίθηκαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού μας, τους τιμάς εξίσου όλους, δεν κάνεις διακρίσεις και έτσι στην ώρα της τελετής δεν «ακούς» σοβαρά παράπονα για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου, για μεροληπτική αντιμετώπιση. 
Επίσης η εξασφάλιση της επιτυχίας μιας εκδήλωσης προϋποθέτει τήρηση κατά γράμμα του προγράμματος από όλους και κυρίως από τους οργανωτές, τους συντάκτες του προγράμματος και φυσικά αυτό φέτος δεν τηρήθηκε.
Τέλος για να υπάρχει μέγιστη δυνατή δημοσιότητα απαιτείται έγκαιρα και έγκυρα να εκδώσει η οργανωτική επιτροπή το δελτίο τύπου μαζί με την πρόσκληση προς τα ΜΜΕ του νομού μας για να ανταποκριθούν τα περισσότερα από αυτά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.
Απαιτείται σοβαρότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής για να μην γίνονται τόσο σοβαρά λάθη και επιτέλους τολμήστε, λειτουργήστε συλλογικά, ενεργοποιείστε για την  επιτυχία των εκδηλώσεων όλους τους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας, είμαστε στην εποχή του «εμείς» και όχι στην εποχή του «εγώ» που τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη για τα πάντα.
Ακούστε τις παροτρύνσεις μου και δεν θα χάσετε, το έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία».




Δεν υπάρχουν σχόλια: