Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ! Με εντολή των αρχών έβγαλαν στο δρόμο τα ψυγεία φύλαξης τροφίμων και τα σκεύη που παρασκεύαζαν το συσσίτιο των φτωχών

Ο παπά Λευτέρης, ο Γιάννης Μακρής και μία ακόμη εθελόντρια, στέκονται με θλίψη
και ανύμποροι, μπροστά στο αποτέλεσμα της απίστευτης εξέλιξης
Στην Ευαγγελίστρια της Πρόνοιας Ναυπλίου, η κοινωνία ηττήθηκε από την γραφειοκρατία και την πολιτική ανευθυνότητα. Η καταγγελία που εστάλη προς 7 παραλήπτες, σε όλη την κλίμακα της διοικητικής ιεραρχίας, λειτούργησε «ευθυνοφοβικά». Όλοι, έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει, ούτε ποιος σκοπός επιτελείται και πιάστηκαν από το γράμμα του νόμου.
Η ανθρωπιά και το καθήκον προς την κοινωνία υποχώρησαν μπροστά στο φόβο «της παράβασης καθήκοντος».


Τα κοντέϊνερς όπου ήταν τοποθετημένα τα ψυγεία φύλαξης τροφίμων για την παρασκευή του φαγητού που κρατούσε στη ζωή 150 Ναυπλιώτες και όχι μόνον, κρίθηκαν σημαντικότερη παράβαση από τις παρανομίες του Κυριακού στον Άγιο Αιμιλιανό. Η εκκλησία και οι φτωχοί ήταν τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα.
Οι συλλογικότητες είχαν άλλα πράγματα ν’ ασχοληθούν, όπως την έκφραση συμπαράστασης προς μια κυβέρνηση ανίκανων λογάδων.
Οι άρχοντες της περιοχής ή δεν μερίμνησαν εγκαίρως ή αδιαφόρησαν ή απέφυγαν να αναλάβουν τις ευθύνες που λόγω θέσης τους αναλογούν. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν αλλά ηττήθηκαν από την εφαρμογή του νόμου. Παράταση με πρωτοβουλία κάποιας δικαστικής αρχής, δεν δόθηκε. Τα 2 κοντέϊνερς ήταν το πρόβλημα της Ελλάδος.
Τώρα, τα ψυγεία εκτεθειμένα και αφύλαχτα περιμένουν τον πρώτο γύφτο (στην ψυχή) που θα πάει να τα κλέψει και να τα πουλήσει για μέταλλο.
Τα τρόφιμα, πήγαν για φύλαξη από δω και από κει.
Το συσσίτιο συνεχίζει να παρασκευάζεται και να δίδεται γιατί ο παπά Λευτέρης και οι εθελοντές του έχουν ψυχή.
Κάποιοι άλλοι θα άξιζε να σκεφτούν το βράδυ … «τι ψυχή θα παραδώσουν»!

Π.Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: