Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου: «Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος»

Στην φράση «Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος», ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, συνόψισε την ουσία του 2ου Μαραθώνιου Ναυπλίου, που θα γίνει την 15η Μαρτίου 2015.
Η όλη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ναυπλίου, είναι σαφώς αναβαθμισμένη έναντι της 1ης, που έγινε το 2014 με πολύ μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή κόσμου.
Παράλληλα προς τον Μαραθώνιο, θα υπάρξουν δράσεις περιβαλλοντικές, και εκπαιδευτικές ενώ το Μουσικό Σχολείο και η Φιλαρμονική, από κοινού με Dj στις πλατείες θα ετοιμάζουν τον κόσμο για την μεγάλη συναυλία, με την Βίκυ Αδάμου, που θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος.
Αναλυτικά τα 3 προγράμματα (Μουσικό, Εκπαιδευτικό και Περιβαλλοντικό), έχουν ως εξής:


Το Μουσικό Πρόγραμμα Μαραθωνίου Ναυπλίου
«Το αθλητικό αυτό γεγονός είναι ένα ευχάριστο γεγονός στο οποίο μας πλημμυρίζει η χαρά. Η μουσική δίνει τον παλμό» είπε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, κ. Πόπη Καλκούνου παρουσιάζοντας τις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης

Σάββατο 14 Μαρτίου
«Μουσικό Σχολείο Αργολίδας»             
Ώρα 18:30 Βουλευτικό:  Μουσική Εκδήλωση (διάρκεια μουσικής εκδήλωσης 1.30’ περίπου ).
 Α’ ΜΕΡΟΣ: Το Παραδοσιακό Σύνολο με υπεύθυνους καθηγητές τους,  Άρη Κονιδάρη, Μπαλτάση Δανάη και Τσιώλη Γιώργο, θα παρουσιάσουν  τραγούδια από Μ. Ασία.
Β’ ΜΕΡΟΣ : To Μουσικό Σύνολο “The Bandi Terranean Co operativa”,  με υπεύθυνους καθηγητές τους  Γεωργόπουλου Ασπασία και Κονιδάρη Άρη, θα παρουσιάσει τραγούδια παλιά και σύγχρονα από χώρες της Μεσογείου.
« Μουσική στις Πλατείες»  
Ώρα 17:00
Πλατεία Συντάγματος, το μουσικό σύνολο Freak out που αποτελείται από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα παρουσιάσουν πρόγραμμα μίας ώρας  με ελληνική και ξένη μουσική.
Στην συνέχεια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο με μουσική Dj Πλατεία Καποδίστρια, εκδήλωση από την Οικογένεια Χριστοδούλου με μουσική Dj Πλατεία Φιλελλήνων, εκδήλωση από την Οικογένεια Χριστοδούλου με μουσική Dj Ενδεκάτη εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο με μουσική Dj μουσική Οδός Άργους εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο με μουσική Dj
«Φιλαρμονική ΔΟΠΠΑΤ»
Ώρα 19:00
Εκδήλωση με την Φιλαρμονική του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ.
«Παρέλαση κρουστών»
Ώρα 19:30
Παρέλαση κρουστών από το σύνολο «Batuca» και «Ουρανοκατέβατο», η παρέλαση θα γίνει στους δρόμους του ιστορικού κέντρου
Κυριακή 15 Μαρτίου
Ώρα 08:15
Παρέλαση κρουστών από το σύνολο «Ουρανοκατέβατο», η παρέλαση θα γίνει από την εκκίνηση μέχρι την αναστροφή των δρομέων κολυμβητήριο όπου και θα παραμείνουν.
Ενδεκάτη εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο με μουσική Dj
Οδός Ασκληπιού εκδήλωση με μουσική Dj από το ΦΟΥΓΑΡΟ
Εκκίνηση Μαραθωνίου, μουσική αγώνων από Dj

Ώρα 10:00
Πλατεία Φιλελλήνων, εκδήλωση από την Οικογένεια Χριστοδούλου με μουσική Dj Ώρα 11:00 Πλατεία Φιλελλήνων. Ένα σύνολο από τρομπέτες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα παρουσιάσει μουσικές. Υπεύθυνος καθηγητής Δημόπουλος Ηλίας Πλατεία Φιλελλήνων. Ένα σύνολο παραδοσιακών κρουστών αποτελούμενη από 7 άτομα θα παρουσιάσουν ρυθμικά ακούσματα. Υπεύθυνη Ράνια Κουτρούλη
Ώρα 18:00
Πλατεία Συντάγματος,
Συναυλία  με την Ήβη Αδάµου

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου έχει αναλάβει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του HARVARD στο Ναύπλιο.
Στην εκπαιδευτική διάσταση του κορυφαίου αυτού γεγονότος αναφέρθηκε ο διευθυντής του κέντρου κ. Ιωάννης Πετρόπουλος παρουσιάζοντας και το πρόγραμμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου με θέμα «Πέρα από το σώμα: Μια σύντομη ιστορία του Μαραθωνίου, Αρχαίου και Σύγχρονου» με ομιλητές τον Επίκουρο καθηγητή Κλασικών σπουδών Charles Stocking και τον Χρυσό Ολυμπιονίκη  καθηγητή φυσικής Αγωγής Δημοσθένη Ταμπάκο.

Το Περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου
Το Περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου περιλαμβάνει ως «έπαθλο» κατά των τερματισμό των 2,5 Χλμ., για τους μαθητές των Δημοτικών  Σχολείων εκτός από το μετάλλιο ένα δενδράκι από το φυτώριο του Δήμου. Αυτό το δεντράκι θα πρέπει να το φυτέψουν και να το περιποιούνται στο προαύλιο του σχολείου τους.
Με αφορμή αυτό το γεγονός το μέλος του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργος Εμμανουήλ εξήγγειλε και το πρόγραμμα δρεντροφυτεύσεων που προγραμματίζεται σε συνεργασία με τα Σχολεία και τις εθελοντικές οργανώσεις τονίζοντας ότι «Κύριο μέλημα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ είναι να εδραιωθεί ένας σύνδεσμος ανάμεσα σε αθλητική και περιβαλλοντική παιδεία, που θα επιτρέπει στα παιδιά να μάθουν για το περιβάλλον αθλούμενοι».




Δεν υπάρχουν σχόλια: