Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εδώ και δυο χρόνια ζούμε μια πρωτοφανή κοινωνική λεηλασία από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ στο όνομα του χρέους. Ο δημόσιος πλούτος και οι υποδομές έχουν παραδοθεί στους τοκογλύφους με τα Μνημόνια και το αγγλικό δίκαιο που επιβάλλουν. Ένα εκατομμύριο άνεργοι, χιλιάδες απλήρωτοι,  μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, χαράτσια και αυξήσεις σε ΔΕΚΟ και πετρέλαιο. Οι τράπεζες, εφοπλιστές και επιχειρήσεις βλέπουν τα κέρδη να αυξάνουν και τις επιθυμίες τους να γίνονται νομοσχέδια. Όταν συμβαίνουν αυτά δεν δικαιούται κανείς να μιλά για «σωτηρία της χώρας».
Η κοινωνική πλειοψηφία, ο λαός δε δέχτηκε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Πάλεψε και αγωνίστηκε για να μπει φραγμός στην κοινωνική καταστροφή από την Τρόικα. Απέναντι σε αυτόν τον αγωνιζόμενο λαό στήθηκε ένα τείχος αστυνομικής βίας και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Με τον εκβιασμό ΕΕ ή χάος προσπαθούν να πάρουν το πράσινο φως για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Με το ψέμα ότι μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πρόγραμμα την εμφανίζουν σαν μονόδρομο.
Στην πραγματικότητα η ΕΕ είναι εγγύηση για το χάος με τα απανωτά μνημόνια και τη χρεοκοπία. Το μόνο πρόγραμμα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η μετάφραση των μνημονίων.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από την ΕΕ και το ευρώ. Για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και ο πλούτος της χώρας και η εμπειρία των εργαζομένων και της αγροτιάς, η δουλειά και τα προσόντα της νεολαίας. Υπάρχει άλλος δρόμος …αυτός της ανατροπής!

Γιάννης Σκυνδίλιας
Ιατρός
Υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: