Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ομιλία Κοδέλα σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιον


Δημήτρης Κοδέλας
υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
Απόσπασμα από την ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

"... Σε λίγες μέρες έχουμε και εκλογές. Λέω και εκλογές, γιατί αυτό που πραγματικά έχουμε στις 6 Μάη είναι μια ακόμα μάχη του ελληνικού λαού απέναντι στους δανειστές, στο νέο καθεστώς της τρόικας και στο πολιτικό σύστημα της χώρας το οποίο με αγωνία περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Δεν μιλάμε απλά για την αύξηση ποσοστών κάποιου κόμματος ή για την τροποποίηση κάποιων εκλογικών συσχετισμών. Αλλά για το κατά πόσο θα νομιμοποιηθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν τα τελευταία δυο χρόνια, το κατά πόσο θα συνεχιστεί η επιχείρηση μετατροπής της χώρας σε αποικία, κοινωνικής ισοπέδωσης, αρπαγής του δημόσιου πλούτου, βιασμού της δημοκρατίας.

Μιλάμε για το κατά πόσο η χώρα θα μετατραπεί σε μια κοινωνική έρημο εξαθλιωμένων ανέργων, φτωχών εργαζομένων των 400 ευρώ, εκατομμυρίων αποκλεισμένων από την υγεία, την ασφάλιση και την εκπαίδευση, υποσιτισμένων παιδιών και αυτοκτονημένων  ή από την άλλη το κατά πόσο θα διεκδικήσουμε πίσω την χαμένη μας εθνική, οικογενειακή και ατομική αξιοπρέπεια, κατά πόσο θα επιλέξουμε έναν δρόμο διεξόδου από την κρίση ο οποίος παρότι δύσκολος δεν είναι αδιέξοδος και καταστροφικός όπως αυτός των μνημονίων.
Αν όλα τα παραπάνω αφορούν φυσικά και την περιοχή μας, υπάρχουν και άλλοι πιο ειδικοί λόγοι που μας καλούν να καταψηφίσουμε τα μνημονιακά κόμματα και να επιλέξουμε μια άλλη πορεία για αυτό τον τόπο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: