Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται το 1o Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης

Την Τρίτη 8 Μαΐου άνοιξε η αυλαία στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο για τη μεγάλη ανοιξιάτικη καλλιτεχνική γιορτή της μαθητικής κοινότητας, το 1ο  Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους -Μυκηνών, που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ με τη συνεργασία του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
Πολλά σχολεία του Δήμου πλαισιώνουν με τη φαντασία των μαθητών και τη γνώση των δασκάλων και καθηγητών αυτή την καλλιτεχνική συνάντηση που θα τελειώσει σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου.

Στα πλαίσια των δράσεων του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζονται έργα όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό & Επαγγελματικό Λύκειο) τα οποία στηρίζονται στη βιωματική μάθηση, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και θετικού συναισθήματος για τη μάθηση και την τέχνη.

Η έκρηξη χαράς και κεφιού των μαθητών, παρασύρει καθημερινά τον κόσμο που προσέρχεται στο Μπουσουλοπούλειο για να παρακολουθήσει τις δημιουργίες και τα ταλέντα τους στη θεατρική πρόζα, το τραγούδι, το χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τον εθελοντισμό, τις κατασκευές, τις συλλογές, τα ντοκιμαντέρ, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τα μαθητικά έντυπα.

Το 1ο  Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους -Μυκηνών αποτέλεσε για τους κοινωνικά και οικονομικά οδυνηρούς καιρούς που ζούμε, ένα ευχάριστο διάλλειμα για την τοπική κοινωνία του Δήμου και όχι μόνο, γι’ αυτό κι έχει αποσπάσει πλήθος θετικών σχολίων.

Το σημερινό πρόγραμμα: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2012
Θεατρικές παραστάσεις
* 11.00πμ – 12.00μμ, Δημοτικό σχολείο Λυρκείας «Τα μαγικά μαξιλάρια»
* 6.30 – 7.30μμ, 1ο ΕΠΑΛ Άργους «Τρελοί της εποχής»
* 8.00 – 8.30μμ, 3ο ΓΕΛ Άργους «Η λάθος συνέντευξη»
Απαγγελία: 8.30 – 8.45μμ.
* 3ο ΓΕΛ Άργους «Ο μικρός οικολόγος»
Μουσικό σύνολο: 8.45 – 9.00μμ
2ο ΓΕΛ Άργους «Τρίφωνο»
      
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: