Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) συμμετείχε σε άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης πυρκαγιάς (ευρείας κλίμακας) «ΠΥΡΣΟΣ 2012», στην περιοχή “Ραπούνι” του δήμου Γορτυνίας, με 15 εθελοντές, 4 οχήματα, 2 βυτιοφόρα κατασβεστικά και πλήρη ατομικό εξοπλισμό αντιμετώπισης πυρκαγιάς (επινώτια κατάσβεσης, αλυσοπρίονα, πτυοσκέπανα κλπ.).
Η άσκηση οργανώθηκε και διεξήχθη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος  «PROTECT».
 (Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για την προστασία των μεσογειακών δασών με εταίρους από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο Γαλλία και Κροατία).
Στα πλαίσια του προγράμματος, 5 εθελοντές της ΕΟΔ Αρκαδίας παρακολούθησαν ημερίδα που έλαβε χώρο στο ξενοδοχείο «Μαίναλο» στην Τρίπολη, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τον κ. Αλέξανδρο Τακτικό, Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ευκαιρία που τους έδωσε να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σπουδαίο πρόγραμμα, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εμπιστοσύνη που ακόμα μία φορά τους έδειξε, προάγοντας πάντα μία άψογη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: